Brezilya Yatırım Bankası Bitcoin ve Kripto Para Hizmeti Başlattı!

Brezilya’nın büyük yatırım bankaları arasında yer alan BTG Pactual’dan Bitcoin hamlesi geldi.

Twitter hesabından bir duyuru yayınlayan banka müşterilerinin Bitcoin’e doğrudan yatırım yapmalarını sağlayacak yeni bir platformu piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Bankanın bu hamlesi onu Brezilya’da doğrudan Bitcoin maruziyeti sunan ilk büyük finans kurumu haline getirdi.

MYNT adı verilen platform, kullanıcıların Bitcoin satın almasına imkan tanırken, yöneticilerden de açıklamalar geldi.

BTG Pactual CEO’su Roberto Sallouti Cointelegraph’a verdiği demeçte, MYNT platformunun oluşturulmasında müşterilerinden gelen yüksek talebin etkili olduğunu belirtti.

MYNT’in sadece bir ticaret platformu olmadığını aktaran CEO, “yeni bir varlık sınıfı olarak müşterilerimizi bu varlıklar ve teknolojiler konusunda eğitmek ve bilgilendirmek gibi içeriklerimiz de olacak.” dedi.

BTG Pactual’ın dijital varlıklar başkanı Andre Porthilo’da bankanın bu hamlesini değerlendirdi. Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Merkez Bankası tarafından düzenlenen lisanslı bir banka olduklarının altını çizen Porthilo, bu hamlelerinin ülkede büyüyen Bitcoin ve kripto sektörüne güvenilirlik kazandıracağını belirtti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!