Brezilya’da Kripto Paraları Düzenleyen Yasa Tasarısı Komite’den Onay Aldı!

Brezilya senatosunun dijital para birimleri fonları ve bunların kullanımı ile ilgili kritik bir yasal süreci aşmasıyla birlikte ülke, kripto para piyasasını düzenleme konusunda da önemli bir adım atmış oldu.

Yasa Tasarısı Brezilya Alt Meclisi ve Senatosunda Oylanacak

Ülkenin ekonomik işler komitesi, bugün yaptığı oylamasında tasarı metnini onayladı. Söz konusu yasa tasarısı bundan sonra ilk olarak alt meclis tarafından daha sonra ise senato tarafından oylanacak. Tasarının bu iki aşamadan geçmesi durumunda Brezilya başkanı Jair Bolsonaro’nun imzasıyla yasa haline gelecek.

Söz konusu yasa tasarısı sanal varlıkları tanımlıyor ve bunların hizmet sağlayıcılarını sınıflandırıyor. Tasarıda, kripto para ile ilgili işlerin kim tarafından regüle edileceğine federal hükümetin karar vereceği belirtiliyor. Tasarının sözcüsü senatör Iraja Abreu, yaptığı açıklamalarında bu sorumluluğun ülkenin merkez bankasına verileceğini düşündüğünü söyledi. Abreu’un açıklamalarına göre merkez bankası, kripto tasarısının oluşturulmasında aktif rol oynadı.

Yasa tasarısının geçmesi durumunda Brezilya, kripto paraları düzenleyen en büyük Latin Amerika ülkesi olacak.

Yasa tasarısına göre sanal varlık hizmeti sağlayıcıları, kara para aklama ve sahip olunan varlıkların gizlenmesini önlemekle yükümlü olacak. Buna ek olarak bu kurumlar suç örgütleri, terörizmin finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasıyla mücadele edecek. Yasa tasarısı, bunlara uyulmaması durumunda hapis ve para cezası verileceğini belirtiyor.

“Yasa Tasarısı Kripto Paraların Günlük Kullanımını Yaygınlaştıracak”

Söz konusu yasa tasarısının sözcüsü Abrue, tasarının genel kullanımdan çok yatırım alanına odaklandığını, Bitcoin ve kripto paraların genel kullanımı için daha uygun bir ortam yaratacağına inandığını söyledi:

“Düzenleme ile birlikte kripto paralar daha da popüler hale gelecek. Düzenlemenin onaylanması ile birlikte süpermarketlerde, ticarette ve araba alım satımlarında kripto teknolojisinin giderek daha yüksek oranda kullanıldığını göreceğiz.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!