Brezilya’dan Bitcoin Ve Kripto Para Madencileri İçin Vergi Muafiyeti Önerisi!

Çin’in Bitcoin ve kripto para birimlerine yönelik yasaklarından sonra madenciler dostane yaklaşım içinde olan ülkelere göç etti.

Göç alan ülkelerden biri olan Brezilya, kripto para yatırımcıları ve madenciler için dostane çözümler bulmaya çalışıyor. Bu kapsamda Brezilya Kongresi kripto para birimlerine dair önemli ve çarpıcı önerileri tartışıyor.

Sunulan taslağın en önemli noktalarından biri olarak, kripto para birimlerinin bir para birimi olarak kabul edilmesi ve ele alınması önerildi. Zira Bitcoin gibi kripto para birimleri Brezilya’da emtia muamelesi görüyor.

Taslakta sunulan bir diğer nokta ise, Brezilya merkez bankasının kripto para pazarını denetlemesi için ana düzenleyici olması önerildi. Bu öneri kapsamında Brezilya Menkul Kıymetler Komisyonu (CVM) çalışma yaparak kongreye rapor olarak sunacak.

Kripto Madencileri İçin Vergi Muafiyeti!

Taslağın en can alıcı noktası ise şüphesiz kripto madenciliğine yönelik olarak “sıfır vergi” önerisi oldu.

Sunulan taslakta yenilenebilir enerji kaynaklarından kripto para madenciliğinin yapılması şartı ile madencilere “vergi muafiyeti” getirilmesi öneriliyor.

Kripto para madenciliğinden kaynaklı çevresel kaygıların sıklıkla tartışıldığı bir ortamda Brezilya hükümeti düşük karbon emisyonunu teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Brezilya, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla üretim yapan madencilerden vergi almamayı planlıyor.

Arthur Mining şirketinin CEO’su Ray Nasser, kripto madenciliği konusunda vergi muafiyetinin Brezilya Kongresi’nde kabul edilmesi durumunda ülkenin küresel bir “madencilik merkezi” olabileceğini iddia etti.

“Ülkemizde yenilenebilir enerjiyi temin edebileceğimiz çok fazla enerji şirketi bulunuyor. Buradaki iş gücü Paraguay ve Arjantin’den çok daha sağlam eğer buna vergisel avantaj da eklenebilirse Brezilya süreçten kazançlı çıkabilir.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!