BtcTurk İle İlgili İddialar Büyüyor: BtcTurk Kurucu Ortağı Olaya Açıklık Getirdi, Veriler Kaldırıldı

Türkiye’deki kripto para borsaları arasında üst sıralarda yer alan BtcTurk, oldukça tatsız iddialar ile gündemde. BtcTurk’ün binlerce kullanıcısına ait verilerin sızdırıldığı iddiası, son günlerde gündemi meşgul etse de dev kripto para borsasının kullanıcıları tatmin edecek açıklamalar yapamadığı iddia ediliyor.

BtcTurk Kripto Para Borsası İle İlgili Endişeler Dinmiyor

Genel erişime açık bir hacker forumunda BtcTurk’e ait kullanıcıların verilerinin ele geçirildiğinin ve bunların satılacağının belirtildiği gönderinin paylaşılması, her şeyin fitilini ateşledi. BtcTurk ilk yaptığı açıklamada herhangi bir veri sızıntısı olmadığını belirtse de iddialar her geçen gün daha da arttı.

Hackerın 16 Mayıs tarihine dikkat çekip bu tarihe kadar ödeme yapılmazsa verileri 50’şer, 500’er ve 5000’er olacak şekilde paylaşacağını belirttiği de görülmüştü. Nitekim 16 Mayıs tarihi geldiğinde gerçekten de 50 kullanıcıya ait olduğu iddia edilen veriler paylaşıldı.

Tufan Poyraz tarafından da dile getirilen bu iddianın devamında 500, 5.000 ve 500.000 kişinin bilgisinin paylaşılacağı vurgulanmıştı.

Bu korkunç iddialarla ilgili olduğu düşünülen bir ses kaydı ise durumu değiştirdi. Mert Susur’un ulaştığı bir podcast yayınına ait ses kaydının arkasındaki kişi, BtcTurk borsasının kurucu ortağı Kerem Tibuk olarak görülüyor. Tibuk’un ses kaydında daha önceki yıllarda bir “olay” yaşadıklarını ve bunu kendi sermayeleri ile çözdüklerini belirtmesi ise dikkat çekmekte.

Mert Susur bunun hakkında açıklama talebinde bulundu ve kurucu Tibuk, olaya açıklık getirdi. Tibuk, bunun bir BtcTurk çalışanının başka bir çalışanın şifresini çalıp hesaplara TL eklemesi olayı ile ilgili olduğunu belirtti. Söz konusu olayın şu an gündemde olan ile alakasız olduğunu ima eden Tibuk, duruma açıklık getirdi.

Ancak ilginç bir şekilde tam da Tibuk’un açıklamasından sonra verilerin paylaşıldığı hacker forumundaki gönderi silindi.

Öte yandan BtcTurk’ün Twitter hesabından yaptığı son açıklama akışına da aşağıdaki tweete tıklayarak ulaşabilirsiniz:

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (3)

  • Kimlik doğrulaması yapmadıysanız korkmanıza gerek yok zaten başka bankaya para çekemez kripto olarak da çekemez tabi kimlik doğrulama yapmadıysanız..

  • Anladığım kadar eski bir çalışan 2018 yılında veri listemiş..ve bu verileri bugün btctürk proya tehdit ve santaj olarak kullanmak istiyor..bu hack değil santajdır..suçtur