BtcTurk’ün Bazı Hesapları İncelemeye Aldığı ve Paranın Kaynağını Araştırdığı İddia Ediliyor!

Türkiye’de bir süredir beklenen kripto para regülasyonları tam olarak yapılmamış olsa da getirilen bazı düzenlemeler etkisini göstermeye başladı.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde kripto varlık hizmet sağlayıcıları yani kripto para borsaları, Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkındaki Yönetmeliğin 4. maddesine eklenmiş ve yükümlüler arasında sayılmıştı.

Bu yönetmelik değişikliği sonrasında MASAK kripto varlık hizmet sağlayıcıları için Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanının Önlenmesine ilişkin esaslar rehberini yayınladı.

Rehberde kripto varlık hizmet sağlayıcılarının yükümlülükleri ve bu yükümlülüklerin ihlali durumunda verilecek cezalar açıklandı.

Kripto varlık hizmet sağlayıcılarına kimlik tespiti, müteakip işlemlerde kimlik tespiti, işlemin reddi ve iş ilişkisinin sona erdirilmesi gibi yükümlülükler yüklenmiş ve şüpheli işlemlerin bildirilmesi istenmişti.

MASAK’ın rehberi kapsamında yerli kripto para borsası BtcTurk’ün şüpheli gördüğü işlemler ile ilgili bildirimde bulunmaya başladığı ve tarafların yeterli ve tatmin edici bir açıklama yapamamaları durumunda hesaplarının kapatılabileceğinin bildirildiği iddia edildi.

Borsanın işlemleri şüpheli olarak değerlendirmesindeki kriter bilinmezken, yatırımcılar bankalarda dahi bu kadar sıkı bir denetim olmadığını ifade ederek tepki gösterdi.

BtcTurk’den konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Yapılması durumunda haber güncellenecektir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)