Bu Altcoin Bir Günde Yüzde 65 Yükseldi! Tuzak Mı?

Binance’te listeli Multichain (MULTI) isimli altcoin geçtiğimiz hafta hakkında çıkan iddialar sonrası sert bir şekilde düşmüştü.

İddialar arasında Multichain ekibinin Çin polisi tarafından tutuklandığı ve 1,5 milyar dolarlık fona el koyulduğu yer aldı. Bu haberin ardından Multi fiyatı 8$’dan 3,2$’a kadar sert bir düşüş yaşadı.

Kuruculardan Hala Ses Yok

Aradan geçen süre zarfından projenin kurucu ortağı Zhaojun’un nerede olduğu konusunda hiç bir bilgi paylaşılmadı. Multi üzerindeki iddialar henüz doğrulanamamış olsa da, kurucunun bir haftadır ortada olmaması şüpheleri artırdı.

Fiyat Neden Yükseliyor?

Multi’nin kurucu ortağının nerede olduğu konusundaki belirsizlik sürerken, MULTI fiyatında enteresan bir yükseliş yaşandı.

Multi fiyatı dün yaklaşık %65’lik bir yükseliş yaşadı. Multi’deki fiyat yükselişinin bir insider bilgiden mi kaynaklandığı bilinmezken, uzmanlar bunun bir short sıkıştırma hamlesi ve likidite çekmek için bir tuzak olabileceği konusunda uyardı.

LUNA çöküşünde de benzer hamleler olduğunu hatırlatan uzmanlar, iddiaların doğruluğu ve kurucuların akıbeti öğrenilene kadar MULTİ’deki manipülatif fiyat hareketlerine karşı dikkatli olunmasını önerdi.

Multichain stratejik ortaklıklar başkan yardımcısı bugün resmi Telegram grubuna yazdığı mesajda Zhaojun ile ilgili bir bilgi alırsa paylaşacağını belirtti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!