Bu Analist Bitcoin’de Hala 12.000$’ı Bekliyor! Haklı Çıkacak Mı?

CFTC’nin Binance’a açtığı dava sonrası lider kripto para Bitcoin’de 26.500 dolar seviyeleri görüldü. Ancak sonrasında toparlanan BTC, tekrar 28.000 doların üzerine çıktı.

Yatırımcılar bu yükselişin devam edip etmeyeceği sorusunun cevabını ararken, InTheMoneyStocks. com’un baş analisti Gareth Soloway’den olumsuz bir tahmin geldi.

Kitco News ile bugün röportaj yapan Soloway, ABD’de yaşanan bankacılık krizi sonrası yatırımcıların bankalardan paralarını çektiğini ve Bitcoin’e yatırdığını, bunun da BTC rallisine katkıda bulunduğunu belirtti.

Ancak finansal sistemin düzelmesiyle Bitcoin‘in düşeceğine inanan Soloway BTC’de 13.000 dolar seviyelerinin görülebileceğini söyledi:

“Bu yaşadığımız temel bir finansal krizdir. Bunun ne kadar kötüye gideceğini bilmiyoruz.

Ancak finansal sistem istikrar kazandıkça Bitcoin’de düşüş yaşanabileceğini ve BTC’nin yıl sonuna kadar en az 12.000 dolar- 13.000 doları göreceğini düşünüyorum.

Bunun temelleri, özellikle belirsizlikle birlikte düzenlemeler için hala beklememiz gerektiğidir.

Bu noktada, düzenlemenin olmaması kriptoda hâlâ büyük parayı dışarıda tuttuğu ve insanların hâlâ kripto konusunda korkuya maruz kaldığını hatırlamamız gerekiyor.”

Bitcoin’de daha önceki dibi bilmesiyle de bilinen Soloway, tarihsel olarak ekonomik gerileme dönemlerinde Bitcoin’in de borsalar ile birlikte düştüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bitcoin’e tarihsel olarak bakarsanız, borsa düştüğünde BTC’de düştü.

Bu nedenle S&P 500 önemli kayıplar yaşarsa, Bitcoin’de de büyük olasılıkla satışlar olacaktır. Yani S&P 500 düşündüğüm kadar çok düşerse, Bitcoin de düşecektir.”

Başarılı analist Soloway kısa vadede düşüş geleceğini düşünse de uzun vadede boğa olmaya devam ediyor.

Zira Soloway yaşanan bankacılık krizi ve potansiyel borsa satışları nedeniyle Bitcoin’in başlangıçta düşeceğine, ancak toparlanıp uzun vadede yükselmeye devam edeceğini düşünüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!