Bu Kripto Para Şirketi Polis Soruşturması Altında Olduğunu Duyurdu!

Zor durumdaki kripto para kurumu Hodlnaut, polis soruşturmasıyla karşı karşıya kaldığını ve personelinin çoğunu işten çıkardığını açıkladı.

Singapur Merkezli Kripto Para Şirketi Holdnaut, Polis Soruşturması Geçiriyor

Singapur merkezli kripto para şirketi, dün yayınladığı bir blog yazısında, kendisi ile Singapur Başsavcısı ve Singapur Polis Birimi arasında “bekleyen soruşturmalar” olduğunu söyledi.

Hodlnaut bu ayın başlarında para çekme işlemlerini durdurmuş ve daha sonra Singapur’da alacaklı koruması için başvuruda bulunarak likidite sorunlarını çözmek için zaman istemişti.

Şirket bu adımıyla, çöken ve fiyatı şu sıralar sıfıra yakın olan stablecoin UST ve hedge fonu Three Arrows Capital şirketinin iflasının ardından müşteri fonlarını donduran son şirket olmuştu.

Mayıs ayındaki olaylarda Bitcoin fiyatı da etkilenmişti.

Yine Singapur merkezli Vauld da Güney Asya kripto borsası Zipmex gibi benzer bir durumda bulunuyor.

Hodlnaut adli idare altına alınmak için başvuruda bulunmuştu. Bugünkü blog yazısına göre, eğer başarılı olursa, bu hamle “şirketin ileriye dönük tüm konularında nihai karar verme yetkisini” adli yöneticiye devredecek.

Şirket, yaşadığı mali zorlukların UST çöküşü sırasında yaşanan kayıpların yanı sıra “alışılmadık derecede yüksek para çekme hacimleri, kripto para fiyatlarının 2021’deki en yüksek seviyelerinden genel olarak düşmesi ve Hodlnaut’a önemli miktarda kripto para yatıran belirli kullanıcılar ile ilgili sorunlardan” kaynaklandığını ekledi.

Hodlnaut maliyetleri düşürmek için de önemli adımlar attı. Bugünkü blog yazısında, girişimin para çekme işlemlerini durdurmasından bu yana 40 çalışanı yani personelinin yaklaşık %80’ini işten çıkardığı belirtildi.

Şirket, “Elimizde tuttuğumuz mevcut ekip, bizim değerlendirmemize göre, temel işlevleri yerine getirebilmemiz için gerekli personel sayısıdır” diye ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!