Bu Kripto Para Şirketlerinin İflas Eden SVB Bankasına Maruziyeti Olduğu Ortaya Çıktı!

Kaliforniya düzenleyici kurumu Cuma günü Silicon Valley Bank’ı kapattı ve Federal Mevduat Sigorta Kurumu’nu kayyum olarak atadı.

Silicon Valley Bank 31 Aralık 2022 itibariyle yaklaşık 209 milyar dolar toplam varlığa ve yaklaşık 175.4 milyar dolar toplam mevduata sahipti.

Silvergate kadar “kripto para dostu” olarak algılanmasa da, teknoloji odaklı Silicon Valley Bank, özellikle hedge fonları ve VC firmaları olmak üzere bir dizi kripto kuruluşuna müşteri statüsünde hizmet veriyordu.

Çok Sayıda Kripto Para Şirketinin Batık SVB Bankası ile İlişkisi Var

CoinDesk araştırmasına göre, Blockchain Capital, Castle Island Ventures, Dragonfly ve Pantera’nın söz konusu banka ile ilişkileri vardı. USDC’nin ayrıca Silicon Valley Bank’ta bir miktar rezervi bulunuyor. Miktarın ne kadar olduğu henüz bilinmiyor.

SVB’nin 209 milyar dolarlık varlığıyla çöküşü, 2008’deki Büyük Finansal Kriz sırasında Washington Mutual Bank’ın iflasından sonra tarihteki en büyük çöküşler arasında yer alıyor.

DFPI yaptığı açıklamada, “yetersiz likidite ve iflas gerekçesiyle” bankaya el koyduğunu söyledi.

FDIC tarafından Cuma günü yapılan basın açıklamasına göre, “tüm sigortalı mevduat sahipleri en geç Pazartesi sabahına kadar sigortalı mevduatlarına tam erişim sağlayabilecekler.”

Sigortasız mevduat sahipleri önümüzdeki hafta “avans temettü” alacaklar ve FDIC SVB’nin varlıklarını sattıkça daha fazlasını alabilecekler.

Bankanın kapanması, rakibi Silvergate’in bu hafta başında gönüllü olarak tasfiye edilmesinin hemen ardından geldi. Bankanın çatı şirketi Silvergate Corp. bu hafta başında yaptığı duyuruda tüm mevduatların geri ödeneceğini belirtmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!