Bu Mem Token, Cardano (ADA) ve XRP’den Daha Popüler!

Ekim ayı itibariyle üçüncü en yüksek kripto para birimi sahipliği oranına sahip olan Avustralya’da Saxo Markets tarafından düzenlenen bir anket Shiba Inu’nun popülaritesini arttırdığını gösteriyor.

Ankete göre, son zamanların en popüler mem tokenlerinden biri olan SHIB Avustralyalılar arasında XRP ve Cardano’ya (ADA) göre daha popüler durumda.

Avustralyalıların % 3 Cardano’yu , % 2’si ise XRP’yi duyduğunu söylerken %5’i Shiba Inu hakkında bilgi sahibi olduğunu ifade etti.

Lider kripto para birimi %38’lik tanınma oranı ile ilk sırada yer alırken, BTC’yi Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) takip etti.

Mem token popülaritesi sadece Avustralya’da önde değil. Mayıs ayında yapılan bir anket, Dogecoin’in Amerikalı yatırımcılar arasında Ethereum’dan daha popüler olduğunu göstermişti.

SHIB’in başarısının yanında ankete katılanların %42’si ülkede yasal para biri olarak kabul edilmesi durumunda kripto para birimlerini kullanacaklarını savunurken % 34’ü yatırım amacıyla %23’ü ise alışveriş yapmak için kripto para kullanacağını belirtti.

Zira ankete katılan Avustralyalıların %25’i kripto paraların ülkede resmi olarak tanınması gerektiğini düşünüyor.

Kripto para benimsenmesinin yüksek olduğu ülkede, geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı kripto paraların gelişimi karşısında geride kalmamak için gerekli düzenleyici çerçeve üzerinde çalıştıklarını belirtmişti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!