Celsius Avukatları Paranın İzini Sürüyor!

İflas eden kripto borç verme platformu Celsius’un atanan yetkilileri, şirket kurucusu Alex Mashinsky ve diğer eski yöneticilere karşı bir yasal işlem başlatıyor.

Mahkemede bu hafta ortaya çıkan belgelere göre eski CEO Mashinsky, kurucu ortak Daniel Leon ve alt düzey yöneticiler şirkette bilinçli olarak “ihmarkar, pervasız ve çıkarcı” davanış sergiledi.

İddia makamına göre Celsius yetkilileri platforma daha çok yatırımcı çekmek için CEL tokenin fiyatını bilinçli olarak yukarı yönlü manipüle etti. Mashinsky, işler kötüye gitmeye başladığında ise milyarlarca dolarlık şirket varlığını kendine ait olan KeyFi adlı merkeziyetsiz finans platformuna aktardı.

Belgelerde Mashinsky’a dair önemli bir detay daha ortaya çıktı. Celsius’un kurucusu iflas başvurusundan önce Mayıs 2022’de kendi kripto cüzdanına büyük bir transfer yaptı.

Celsius alacaklılarının avukat ekibi bu nedenlere dayanarak yatırımcıların zararını Mashinsky ve ekibinin karşılaması gerektiğini mahkemeye sundu.

Kripto yatırımcılarından borç alıp ihtiyacı olanlara kredi sağlayan Celsius geçtiğimiz Temmuz ayında iflas etti. Kurucu Alex Mashinsky ise Eylül ayında görevinden ayrılarak şirketin yeniden yapılanacağını iddia etti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!