CFTC Başkanı Kripto Paralar Konusunda SEC’ten Daha Katı Olabileceklerini Söyledi!

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, kripto para endüstrisinin CFTC’nin SEC‘den daha dostane bir düzenleyici kurum olduğu algısından çok rahatsız olduğunu söyledi.

CFTC Başkanı Behnam, Kurumunun Kripto Para Endüstrisi İçin Daha Kolay Bir Düzenleyici Kurum Olarak Ün Kazanmasını İstemiyor

New York’ta hukuk firması Lowenstein Sandler tarafından düzenlenen bir panelde konuşan Behnam, “insanlar CFTC hakkında daha ılımlı bir düzenleyici kurum olarak konuşmaya başladığında çok sinirlendiğini” söyledi.

Kurumunun en büyük başarısının kripto ile ilgili yaptırım eylemleri konusundaki sicili olduğunu ekledi.

Kripto sektöründeki pek çok kişi uzun zamandır CFTC’yi, Başkan Gary Gensler’in liderliğinde yaptırım yoluyla düzenleme yapmakla suçlanan kardeş kurumu ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) daha kripto dostu olarak algılıyor.

Bununla birlikte, CFTC’nin kripto ile ilgili yaptırım eylemlerini artırmasıyla bu algı son zamanlarda azalmaya başladı. Kurum SEC’ten daha katı kuralları devreye sokmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

Özellikle de CFTC’nin merkeziyetsiz bağımsız bir organizasyonun (DAO) anonim üyelerine karşı açtığı son dava, CFTC’ye SEC’e sık sık yöneltilen eleştirilerin aynısını, yani yeni gelişen kripto endüstrisini yaptırım yoluyla düzenlemek için yasaları aştığı eleştirisini beraberinde getirdi.

CFTC, Behnam’ın liderliği altında kripto suçlarına karşı giderek daha fazla baskı uyguluyor. Ajansın 2022 mali yılındaki tüm yaptırım eylemlerinin %20’sinden fazlası kripto varlıklarına karşı yapıldı.

Şu anda Kongre tarafından değerlendirilmekte olan iki yasa tasarısı, CFTC’nin kripto spot piyasasını düzenleme yetkisini genişletmeyi (mali kabiliyetini artırmayı) amaçlıyor.

Her iki tasarıyı da açıkça destekleyen Behnam yaptığı açıklamada, ek yetki ve kaynakların kurumun piyasadaki dolandırıcılık ve manipülasyonun kökünü kazımasına olanak sağlayacağını söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Marifet! Başı göğe ersin. Elinden geleni ardına komasın. Bir şeye böyle anlamadan direkt düşmanca yaklaşan insanların taş kafa devrinden kalma evrimini tamamlamamış olduğunu düşünüyorum.