CFTC Üyesi: Kripto Düzenlemesi İçin Ortak Çalışmalıyız!

ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) üyesi Summer Mersinger, ülkede topyekün bir kripto düzenlemesinin hayata geçmesi için diğer kurumlar ile ortak çalışma yapmaları gerektiğini vurguladı.

Bugün basına konuşan Mersinger, CFTC ve SEC’in birlikte kripto sektörünü regüle etmesi için Amerikan Meclisi’ne ihtiyaçları olduğunu belirtti. CFTC ve SEC’in dijital varlıklara dair farklı görüşlere sahip olduğu herkes tarafından biliniyor.

İki kurumun birlikte çalışmasına engel olan bir yasa bulunmuyor. Summer Mersinger ise meclisten ortak bir yürütme zorunluluğu çıkmadığı takdirde anlaşmaya varacaklarına inancının olmadığını belirtti.

“SEC ve CFTC’nin kendi kendine ortak çalışma yürütme ihtimali bence yok. Yasama organı, iki kurumu zorla aynı masaya oturtursa bu gerçekleşebilir.”

CFTC ve SEC Arasındaki Görüş Farkları

ABD’nin finans sektörünü düzenleyen iki kurum, yıllar boyunca kripto konusunda bir türlü fikir birliğine varamadı. CFTC başkanı Rostin Behnam, Ethereum’u bir “meta” olarak tanımlayarak ETH türev araçlarının sertifikalandırılmasına izin verdi.

SEC başkanı Gary Gensler ise “hisse kanıtı” sistemiyle çalışması nedeniyle Ethereum’u bir menkul kıymet olarak yorumladı. Gensler, teorisini ise staking faaliyetleri üzerinden gelir oluşumuna dayandırıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!