Charles Hoskinson: “Elon Musk Bitcoin yerine Cardano’yu Seçmeli”

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson Bitcoin eleştirilerine devam ederken, Elon Musk’ın neden Cardano’ya yönelmesi gerektiğini söyledi.

Hoskinson, Lex Fridman’ın söyleşisinde Cardano, Bitcoin ve Elon Musk hakkında konuştu. “Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın yeşil enerji konusundaki hassasiyeti gerçek ise Bitcoin’i bırakarak Cardano’ya geçmesi gerek” diyen CEO şunları aktardı:

”Alternatif enerji kaynakları, yenilenebilir enerji ve karbon azaltımı konularına gerçekten önem veriyorlarsa enerji tüketimini sınırlamak için yerleşik bir mekanizmanın olmadığı bir sistemde olamazsınız. Bildiğiniz üzere proof of stake de enerji tüketimi negatiftir. Bunu en aza indirmek istersiniz.”

Bitcoin’in çalışma prensibinin enerji tüketimini artırdığını ifade eden Hoskinson, Cardano’nun Bitcoin’e nazaran 1.6 milyon kat daha verimli olduğunu düşünüyor.

“Bitcoin’e yönelik enerji tüketimine ilişkin kaygıların yanı sıra hareket kabiliyeti oldukça az. Bitcoin en az programlanabilen kripto para birimidir. Tesla araçlarının birbiriyle iletişim kurmasını istiyorsa Bitcoin’in nesnelerin interneti katmanına ihtiyacı olacak, ancak altyapısı nedeniyle bu mümkün değil. Böyle bir şeyi mümkün kılmak için DEX’lere, stabilcoinlere ve her türlü mekaniğe ihtiyacınız var. Bunu çözebilirseniz bu Tesla için gerçekten faydalı olacaktır.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)