Çin Hükümeti Kripto Para Yaratıcılarını Korkutuyor Mu?

Kripto para konusu söz konusu olunca Çin hükümetinin adının geçmemesi mümkün bile değil. Yatırımcılardan kuruculara kadar herkesi yönetme potansiyeline sahip olan Çin hükümetinin kripto para düzenlemeleri, baskıları ve yasakları her geçen gün daha fazla insanın aklında soru işareti yaratıyor. En son bugün Justin Sun’ın kripto para birimi ile ilgili olarak Çin hükümeti yetkililerinden özür dileyen mesajını yayınlamasının hemen ardından kısa bir zaman zarfı içerisinde kaldırması Çin hükümetinden neden özür dilendiği ve neden dolayı kripto para birimi yaratıcılarının Çin hükümetinden bu kadar fazla korktuğunu gündeme getirdi.

Kripto para yatırımcılarının ve yaratıcılarının Çin hükümetinden korkmasının arkasında yatan en büyük sebeplerden birisi hükümetin sert kararlar alabiliyor olmasında yatıyor. Çin, ABD’ye bile bu konuda karşı koyabiliyor ve kendisine baskı uygulayan ülkelere rağmen dik durabiliyor. Bunun arkasında ise ekonomisi ve nüfusa bağlı savunma gücü bulunuyor. Çin’in kripto para birimi yaratıcılarını özellikle korkutmadığı dolaylı yoldan onları uyarmaya devam ettiği biliniyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!