Çin: Kumar Sektörü 150 Milyar Doları Ülke Dışına Kaçıyor!

Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı bünyesindeki Uluslararası İşbirliği Departmanı genel müdürü Liao Jinrong, ülkede kumarhane ve kumar işletmelerinin her yıl ülkeden 150 milyar dolara yakın parayı kripto para birimleri aracılığı ile çıkardığını ve bu durumdan Pekin yönetimi olarak haberdar olduklarını açıkladı. Kara para aklama ve para kaçırma suçlarını yakından incelediklerini belirten yetkili, “bu kadar büyük miktarda çıkış Çin ekonomisine hasar verebilir ve bu hasar gelecekte artış gösterebilir. Buna karşı daha ciddi adımlar atmak istiyoruz” dedi.

Yetersiz denetimlerin söz konusu olduğuna da değinen yetkiliye göre daha çok denetim yapılmalı ve denetimlerin sıklığı daha da fazla arttırılmalı.

Ancak denetimlerin ne kadar sıklıkla arttırılacak olduğu veya arttırılması gerektiği konusunda bilgi vermeyen Jinrong, “kripto paraların kullanımı nedeniyle soruşturmalar daha zor hale geldi” dedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!