Çin Mahkemesinden Bitcoin Madenciliğine İlişkin Karar Çıktı!

Çin hükümetinin Bitcoin ve kripto para madenciliğine yönelik yasaklamalarından sonra Pekin Mahkemesi Bitcoin madenciliği anlaşmalarının geçersiz olduğuna karar verdi.

2019 Mayıs ayında davacı Fengfu Jiuxin şirketi ile davalı Blockchain şirketi Zhongyan Zhichuang arasında madencilik makineleri satın alma ve hizmet sözleşmesi imzalandı.

Davacı şirket makineler ve yönetim hizmetleri için davalı Zhongyan Zhichuang şirketine 10 milyon yuan (1,57 milyon $ ) ödedi. Blockchain şirketi Zhongyan Zhichuang ise sözleşme kapsamındaki madencilik teçhizatını istenilen yere kurdu.

Ancak taraflar arasındaki anlaşma Çin hükümetinin madencilik yasaklarından dolayı devam etmeyince davacı şirket, yaptığı yatırım kapsamında sadece 18,35 BTC kazandığını iddia ederek kayıpları olduğunu ve tazminat olarak davalıdan 278,17 BTC talep ettiğini söyledi.

Pekin Mahkemesi, davacının kripto para madenciliğinin risklerini ve Çin hükümetinin kripto madenciliğine karşı yaklaşımını bilmesine rağmen madencilik anlaşması yapmasından dolayı anlaşmanın geçersiz olduğuna karar verdi.

Mahkeme davacının tazminat talebini reddettiği gibi ayrıca Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun Siçuan şubesine “eyalette devam eden herhangi bir yasadışı madenciliği olup olmadığına” yönelik inceleme yapılması talimatı verdi.

Pekin Mahkemesinin kripto madenciliği anlaşmalarının geçersiz olduğuna yönelik kararı Çin yargı sisteminin kripto paralar ilgili davaları korumayacağını veya tanımayacağının bir göstergesi olarak görüldü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!