Çin’deki Bitcoin Madenciliği Kısıtlamaları, Arjantin’e Yaradı!

Çin, Bitcoin (BTC) madenciliğine karşı getirdiği yeni regülayonlar ile ülkedeki madencileri korkuttu. Kısa süre önce ortaya çıkan haberlerde, Çin içerisindeki madencilerin cihazlarını satmaya başladığı ve bundan özellikle İç Moğolistan bölgesindeki madencilerin etkilendiği vurgulanmıştı.

Çin’deki madencilerin cihazlarını satmaları, doğal bir boşluk yaşattı ve şimdi bu boşluğu başka madenciler dolduruyor.

Arjantin, Bitcoin Madenciliğine Rekor İlgi Gösteriyor

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre, Arjantin içerisindeki birçok yatırımcı yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yüzünü Bitcoin’e ve madenciliğe döndü. Nicola Bourbon konu hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin’in yaşadığı yüzde 50’lik düşüşe rağmen ülkedeki elektrik ücretlerinin bir hayli uygun olduğunu ve BTC madenciliği yapmanın uygun geldiğini vurguladı.

Aslında benzer durum İran içerisinde de görüldü ve uygun elektrik tarifesi ciddi bir madencilik patlaması yaşattı.

Arjantin, dünyanın en büyük doğalgaz ihracatçılarından olsa da ülkedeki elektrik tarifesi bir hayli uygun. Ortalama bir aylık elektrik tüketim bedelinin, krizin vurduğu ülkede ortalama aylık maaşın yüzde 2 veya yüzde 3‘üne tekabül ettiği biliniyor.

Brezilya, Kolombiya veya Şili gibi ülkelerde ise durum çok daha farklı. Bu da Latin Amerika’daki birçok madencinin direkt olarak Arjantin’e geçmesini sağlıyor. Enflasyonun yüzde 50 seviyesinin üzerinde olduğu ülkede Bitcoin’e yönelik ilginin de yüksek olması şaşırtıcı gelmeyebilir. Bunların ışığında ülkedeki Bitcoin madenciliği de şu an tam olarak altın çağını yaşıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!