Çin’den Yeni Kripto Para Açıklaması: Baskı Sürecek mi?

Kripto para sektörüne yönelik neredeyse her ay yeni bir yasaklama getiren Çin, aslında sektörün de ciddi anlamda bundan etkilenmesine yol açıyor.

Kendi dijital para birimini çoktan kullanıma almış olan Çin’in asıl hedefinin ise çoğunlukla bu dijital paranın kullanılması ve Bitcoin gibi merkeziyetsiz paralardan uzaklaşılması olduğu bilinmekte.

Çin, Bitcoin’e Karşı Yeni Regülasyonlar Getiriyor

Çin yönetimi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bütün kripto para işlemlerinin yasaklanacağını ifade etmişti ve şimdi de bu baskının devam edeceği bilgisi geldi.

Çin yönetimine bağlı olan Economic Daily tarafından aktarılan bilgilere göre önümüzdeki günlerde kripto paralara karşı daha fazla regülasyon gelecek.

Economic Daily’nin makalesini paylaşan Colin Wu, bunun medyanın görüşü olduğunu belirtse de bu medya kaynağının hükümete yakınlığı biliniyor.

Makaleye bakıldığında ise özellikle Çin Merkez Bankası tarafından alınan karara vurgu yapıldığı ve kripto para birimlerinin getirdiği risklerin bertaraf edilmesi için çalışılacağı belirtilmekte.

Makalede kripto paraların çoğunlukla “bir gecede zengin olmak” için kolay kapı olarak görüldüğü belirtilirken Çin hükümetinin bu sebebe kanarak para kaybeden vatandaşlar için endişe ettiği de ifade edilmekte.

Kripto paraların daha sıkı regüle edileceğinin belirtildiği makalede tam olarak tarih verilmese de özellikle yıl sonuna doğru yeni regülasyonlar gelmesi mümkün olabilir. Buna karşın Çin içerisinde zaten kripto para sektörü neredeyse tamamen yasaklandı ve yeni yasak bulmak zor olabilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!