Çin’in Bitcoin Baskısı Devam Edecek Mi? “Sırada Merkez Bankası, SPK ve Enerji Bürosu Olabilir!”

Bir yanda Elon Musk’ın manipülasyonları diğer yanda Çin’in baskısı Bitcoin üzerindeki olumsuz etkisini korumaya devam ediyor.

Kripto para sektörü ve Bitcoin madenciliği için Çin önemli bir konuma sahip. Bu nedenle oradan gelen her olumsuz habere market büyük tepki veriyor. Son olarak Çin’in Twitter’ı Weibo’nun çok sayıda kripto para hesabını engellemesi ile Bitcoin’de yüzde 5’lik bir geri çekilme yaşandı.

Çinli gazeteci Colin Wu, Çin’in sosyal medyasının “Propaganda Departmanı” tarafından yönetildiğini ve söz konusu yasaklamaların kalıcı olacağını ifade etti. Wu, Çin ulusal medyasının Bitcoin ve kripto para yönelik savaş halinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Çin Baskısı Devam Edecek Mi?

Wu, Çin’in birçok kurumunun henüz kendi alanları ile ilgili baskı politikalarını açıklamadığını belirterek böyle bir riskin var olduğunu düşünüyor. Ancak baskıların yoğunluğu ve zamanlaması konusundaki belirsizlik devam ediyor.

“Henüz Merkez Bankası’nın borsalar üzerindeki, SPK’nın kara para aklama konusundaki, enerji bürosunun madencilik üzerindeki yaptırımları yayınlanmadı.

Bu departmanların baskı politikası uygulayıp uygulamayacaklarını tahmin etmek çok zor. Zira bugün Weibo hesaplarının yasaklanması da beklenmedik bir durumdu.”

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Çin, Dünya'nın Süper Gücü asla olamayacak. Sen ABD'nin kağıttan parasını bitiktire dur kasanda. Tam gerizekalı bir yönetim. Bu Çin öyle şerefsiz ki aynı şeyi Ons'a da yaptı aylarca. Tam ons yükselecek gram altınlar fiyatlanacak açıklama yapardı. Yasakladık ettik. Zart zurt. şerefsiz köpekler.