Çin’in Bitcoin (BTC) Yasağının Arkasındaki Asıl Sebep Ne?

Kripto para piyasası şu sıralar büyük bir düşüş yaşıyor ve bunun temellerini Elon Musk atsa da asıl darbeyi Çin’in vurduğu söylenebilir. Elon Musk’ın Bitcoin’in enerji modeline yönelik eleştirileri sonrasında harekete geçen Çin hükümeti, Bitcoin madenciliğine resmen savaş açtı.

Bitcoin Madencilerine Neden Savaş Açıldı?

Bitcoin madencilerine yönelik getirilen kapsamlı yasaklar, ülkedeki neredeyse her BTC madencilik tesisinin ülke dışına çıkmasına veya faaliyetlerini durdurmasına yol açtı.

Ünlü gazeteci ve Çin piyasanın tecrübeli ismi Colin Wu ise yaşananların tek bir sebebi olduğunu düşünüyor. Birçok analist ve yatırımcı Çin’in hem bu hamlesini hem de Bitcoin işlemlerini yasaklamaya yönelik hareketini “insanların hayatlarını kontrol etme” çabası olarak yorumlarken, Wu bunun çevresel bir neden olduğunu vurguladı.

Colin Wu konu hakkında yaptığı açıklama ve yayınladığı gönderide, bunun küresel çapta başlatılan karbon emisyon hedeflerine ulaşma kapsamında yapılmış olabileceğini öne sürdü.

Wu, konu hakkında yaptığı açıklamada Çin’in üst düzey medya kurumu Caixin’in açıklamasına dikkat çekti. Caixin’in açıklamasında Çinli yetkililerin sıfır karbon hedefine ulaşmak ve bu dönüşümü hızlandırmak için adımlar atmak istediği ve bu kapsamda Bitcoin madencilerini veya bunların sunduğu gücü umursamadıklarını vurgulamakta. Caixin’e göre Çin artık Bitcoin madencilerini ülkesinde istemiyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (5)