Çin’in En İyi Kripto Para Listesinde Birinci Sırada Ne Bitcoin Ne Ethereum Ne De XRP Var! Bakın 1. Kripto Para Hangisi!

Çin’in Sanayii ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı bünyesinde bulunan Bilgi ve Endüstri Geliştirme Merkezi (CCID) tarafından 21.’si yayınlanan kripto paraların değerlendirildiği listede 37 farklı kripto para birimi projesi incelendi.

Listede farklı farklı kategorilerde sıralamalar değişti ancak listenin genel puanlamada birincisi Çin merkezli EOS adlı kripto para birimi oldu. EOS’un Çin’de bu kadar ilgi çekiyor olmasının nedenleri konusunda farklı görüşler ortaya atılırken daha önceki listelerde de EOS’a sürekli olarak ‘özel bir yer’ ayrıldığı gözlemlenmişti.

Yaratıcılık ve inovasyon konulu kategoride birinci olan kripto para birimi Bitcoin olurken, ikinci sırada Ethereum ve 3. sırada EOS yer aldı.

Merkeziyetsizlik, güvenilirlik ve güncel durum (verimlilik) üzerinden değerlendirilen “Temel Teknoloji” kategorisinde EOS 110.2 puanla birinci sırada, IOST 105.6 puanla ikinci sırada yer alırken Ethereum 79.7 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Uygulanabilirlik ve Dağıtım adlı kategoride ise zirvede Ethereum ilk sırayı kaptı.

Yapılan araştırmanın onlarca farklı kritere bakılarak yapıldığı ifade eden yetkililer, fiyat performansının bu puanlamayla bir alakası olmadığının altını çiziyor. Ancak Çin gibi büyük bir ülkede en iyi kripto para listesinin başında EOS isminin geçmesi, bu kripto paraya olan güveni mutlaka arttırıyor/arttıracaktır.

Kategorilerden bağımsız şekilde genel puanlama listesinin tamamı ise aşağıdaki şekilde:

Kaynak: CCID
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)