Circle CEO’su Stablecoinlerin Geleceği Hakkında Konuştu

Tether’in ardından ikinci en büyük stablecoin (USDC) ihraççısı Circle CEO’su Jeremy Allaire, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nu yerinde takip ediyor. Allire, Davos’ta düzenlenen bir kripto para programında stablecoinlerin güncel durumu ve geleceği hakkında konuştu.

Allire, stablecoinlerin bütün dünyada gitgide yaygınlaştığını ve kabul gördüğünü, artık bu ticaretin halk arasında “marjinal bir şey” olmadığını belirtti.

Circle CEO’su, halk kabulüyle birlikte ABD ve diğer ülkelerdeki politika yapıcıların bu durumu daha sık göz önüne aldığını düşünüyor. Allire’a göre bu sene devletler stablecoin düzenlemelerine ağırlık verecek. Ancak politika yapıcıların sağlıklı değerlendirme yapmaları için teknolojinin nasıl çalıştığını anlaması gerekiyor.

Jeremy Allaire, son olarak muhtemel düzenleme konusunda ABD’deki otoritelere yeşil ışık yaktı. CEO, çağırıldığı her yere giderek konu hakkında yetkililere bilgilendirme yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

Stablecoin Nedir?

Stablecoinler değeri bir başka para birimine, emtiaya veya finansal araca sabitlenmiş kripto para birimleridir. Sabit kripto paralar diğerlerinin aksine spekülatif olmayan bir ticaret aracı olma vizyonu taşır.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!