Circle, USDC Rezervlerinde Düzenlemeye Gitti: CEO Açıklama Yaptı!

CEO Jeremy Allaire Politico’ya verdiği bir röportajda, Circle’ın USD Coin’ini destekleyen rezervlerin dağılımını kısa vadeli ABD Hazine tahvillerini tercih edecek şekilde ayarladığını, böylece potansiyel bir ABD borç temerrüdü durumunda etkilenmekten kaçınabileceğini söyledi.

Circle, ABD’nin İflas Etmesi Durumunda Etkilenmemek İçin Hazine Tahvillerinin Süresini Kısalttı

Allaire röportajda, sirkülasyondaki en büyük ikinci stablecoinin ihraççısı olan şirketin artık Haziran başından sonra vadesi gelen Hazine tahvillerini elinde tutmadığını çünkü “ABD hükümetinin borçlarını ödeme kabiliyetinin muhtemel bir krizi yüzünden” risk taşımak istemediğini söyledi.

BlackRock tarafından yönetilen Circle Reserve Fund’ın açıklamaları, mevcut varlıkların vadesinin en geç 31 Mayıs olduğunu gösteriyor.

ABD borç krizi, borç limiti olarak da bilinen yasal borçlanma limitine ulaştığı için ABD hükümetinin yükümlülüklerini yerine getirememe riskiyle karşı karşıya olduğu bir durum.

Borç limiti şu anda 31.4 trilyon dolar olarak belirlendi ve 19 Ocak 2023’te aşıldı. O tarihten bu yana Hazine Bakanı Janet Yellen nakit yaratmak ve hükümetin faturalarını ödemek için olağanüstü önlemler alıyor, ancak bu önlemlerin Haziran başında tükenmesi bekleniyor.

Olağanüstü tedbirler tükenmeden önce borç limiti Kongre tarafından artırılmazsa, ABD hükümeti daha fazla borçlanamayacak veya yeni tahvil ihraç edemeyecek ve yükümlülüklerini yerine getirmek için nakit dengesine ve gelen gelirlere güvenmek zorunda kalacak.

Bu durum ABD hükümetinin kısmen kapanmasına, federal çalışanlara, sözleşmeli personele, Sosyal Güvenlik hak sahiplerine ve başkalarına yapılacak ödemelerin gecikmesine ve ABD’nin kredibilitesine ve dolara olan güvenin azalmasına yol açabilir.

En büyük stablecoin’in işletmecisi olan Tether, Çarşamba günü ABD Hazine bonosu varlıklarını 53 milyar dolara çıkardığını bildirmişti. Şirketin elindeki Hazine bonolarının kalan ortalama vadesi 90 günden kısa.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!