CNBC Anketi Her Şeyi Ortaya Koydu: Kripto Paraları En Çok Bu Grup Benimsedi!

Kripto para birimleri artık kesinlikle ana akım kabule ulaşmak üzere ve Satoshi Nakamoto’nun bir zamanki hayali gerçekleşmeye çok yakın. Şimdi ise nesiller arasında hangisinin ana akım kabule daha çok hizmet ettiği ve kripto paraları benimsediği konuşulmakta.

CNBC Millionaire isimli milyonerlere yönelik bir anket çalışmasında ise kripto paralara en çok ilgi duyan milyonerlerin hangi nesle ait olduğu ortaya kondu.

Kripto Paralar, Ana Akım Kitlelere Ulaştı

CNBC anketine göre kripto para birimlerine yatırım yapan milyonerlerin büyük bir kısmı, milenyum neslinden. Söz konusu yatırımcılar önümüzdeki aylarda da kripto para yatırımlarını arttırmayı hedeflediklerini aktarmakta.

Anket, ekonominin farklı noktalarını hedef alıyor ve sonuçlara bakıldığında enflasyonun milenyum nesli için en büyük endişe olduğu görülüyor. Ekonomik büyümenin duracağına inanan kitleler, kripto para birimlerine yatırım yaparak da aslında kendilerini güvenceye almakta.

Anket sonuçlarına göre milenyum neslinden olan milyonerlerin %83’ü kripto para yatırımına sahip iken %48’i 2022 yılında daha fazla alım yapacağını aktarıyor. Sadece %6’lık kesim kripto para yatırımlarını azaltacağını vurgulamakta.

Sonuçlara bakıldığında milenyum neslinden milyonerlerin %53’ünün varlığının çoğunluğu kripto paralarda bulunuyor. Bu da kripto paralara yönelik güvenin ne kadar fazla olduğu göstermekte. Aynı ekibin 3’te 1’i ise %75 veya daha fazla oranda kripto para yatırımı yaptığını itiraf etmekte. Bu da kripto para birimlerinin artık gerçek bir yatırım varlığı haline geldiğini gösteriyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!