Coinbase, ABD İç Güvenlik Servisi İle Yeni Anlaşma İmzaladı!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase ile ABD İç Güvenlik Servisi’nin sınır ötesi suç ve yasadışı göç ile ilgili şubesi Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) birimi arasında milyon dolarlık anlaşmalara bir yenisi daha eklendi.

ABD hükümeti Coinbase Analytics yazılım lisansının kullanımı için Coinbase’e 1,36 milyon dolar ödedi.

Anlaşmaya göre Coinbase Analytics, Amerikan vatandaşlarının bilgilerini analiz etmek için halka açık blockchain verilerini hükümetin kullanımına sunacak.

Resmi belgelerde Coinbase tarafından hangi bilgilerin paylaşılacağı yada analiz edileceği konusunda bir açıklık yok.

Ancak Coinbase CEO’su Brian Armstrong, Coinbase Analytics’in blok zincirinde herkese açık olan bilgiler dışında herhangi bir bilgi sağlamayacağını garanti ettiklerini ifade etti.

Coinbase ile ABD hükümeti arasında daha önce de benzer iş birlikleri yapılmıştı. ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi ve Gelir İdaresi Başkanlığı dışında Coinbase Analytics’i ABD Gizli Servisi de kullanıyor.

Gizli servis ile Mayıs 2024’e kadar sürecek, 183.750 dolarlık bir anlaşma yapılmıştı.

Coinbase ABD hükümeti ile yaptığı iş birlikleri nedeniyle çokça eleştiriye maruz kalsa da şirketin CEO’su güvenlik güçleriyle yapılan anlaşmalar nedeniyle pişmanlık duymadıklarını dile getirdi.

Armstrong bu olumsuz eleştirilerin aksine bu anlaşmaların yapılmasının aslında şirketinin büyümesi için olumlu olduğunu ve Coinbase müşterileri açısından korkacak bir şey olmadığını ifade ediyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!