Coinbase CEO’su, Bitcoin’in Sert Düşüş Dönemlerindeki Stratejilerini Açıkladı

Coinbase borsasının CEO’su Brian Armstrong, CNBC’ye verdiği röportajda sektörün güncel durumundan ve Coinbase’in uzun vadeli planlarından bahsetti.

Coinbase hisse senetleri, kripto para piyasalarında bir ayı sezonu yaşandığı için yaklaşık %70 değer kaybetti.

Armstrong, Coinbase’de çalışmaya başlamasından bu yana geçen 10 senede 4 ayı sezonu tecrübe ettiğini belirterek bu durumu olağan karşıladığını söyledi.

“Coinbase, enflasyonist baskılar ve potansiyel bir durgunlukla karşı karşıya ancak makro ekonomik koşullar, şirketin geçmişini bize unutturmuyor.”

“Bilirsiniz, piyasalar her zaman iyi şartlara da kötü şartlara da aşırı tepkiler verir. Bence Coinbase’in son 10 yılda bu kadar başarılı olmasının nedenlerinden biri, sadece kısa vadeli iniş ve çıkışlara odaklanmayıp uzun vadeli bir bakış açısına sahip olmamız.”

Coinbase CEO’su da diğer birçok analist gibi BTC fiyatına uzun vadeli olarak bakılması gerektiğini ve içinde bulunduğumuz düşüş sezonlarının son derece normal olduğunu ifade etti.

Öte yandan ilerleyen süreçte Bitcoin fiyatının tekrar rekor seviyelere geleceğini de sözlerine ekledi.

Coinbase, Ayakta Kalabilecek Mi?

Coinbase, geçtiğimiz aylarda çalışanlarının %18’ini mevcut ekonomik koşulları gerekçe göstererek işten çıkartmıştı.

Armstrong, işten çıkarmaların sadece tek seferlik zorunlu bir durum olduğunu, ancak şartlar daha da kötüleşirse bu durumun devam edebileceğini açıkladı.

“Bundan bir yıl sonra dünyanın nasıl olacağını söyleyemem. Coinbase’in pazarlama, harici satıcılar ve diğer servisler ile ilgili maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz.”

Armstrong, sözlerine şirketin mümkün olduğunca çok sayıda sabit maliyeti değişken maliyetlere dönüştürmeye çalıştığını da ekledi.

Bu, Coinbase Super Bowl reklamlarının geçmişte kaldığı anlamına geliyor, ancak Armstrong hala “çeşitli Coinbase reklamlarının” olacağını söyledi.

Coinbase için temel mali sorun, ikinci çeyrekte gelirin %80’inden fazlasını oluşturan alım satım ücretleri üzerindeki potansiyel baskı ile oluşuyor. Tanınmış analist Jim Chanos, Coinbase’e karşı aşağı yönlü piyasa bahsine girenler arasında yer alıyor ve “borsalar arasındaki rekabet arttıkça, ücret sıkıştırmasını göreceksiniz” iddiasında bulunuyor.

Armstong, bu beklentiye ise şöyle bir açıklık getirdi:

“Marj sıkıştırması olacağını düşünüyorum, eninde sonunda bir noktada sabitlenir. Borsamızın gelirlerinin %50’sinden fazlasının abonelik ve hizmet kalemlerinden olmasını istiyorum.”

Coinbase ve SEC

Coinbase, son aylarda SEC’in soruşturmalarıyla da karşı karşıya. Kurum, eski bir Coinbase ürün yöneticisini dolandırıcılıkla suçladı ve platformun kullanıcıların menkul kıymetler olarak kaydedilmemiş dijital varlıklarla ticaret yapmasına izin verip vermediği konusunda bir soruşturma başlattı.

Kripto paraların devletler tarafından nasıl regüle edileceği hala tartışmalı bir konu. Armstrong, durumun ABD’deki ara seçimlerden sonra netlik kazanmasını beklediğini söyledi.

SEC Başkanı Gary Gensler ise regülasyonlarla ilgili, “kripto para birimlerinin birçoğunun menkul kıymet özelliklerine sahip olduğunu” ve yatırımcıları korumak için bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!