Coinbase Kripto Para Borsasından Şüphe Çeken Büyük Listeleme!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase, aynı zamanda ABD’li finans regülatörleri tarafından da regüle edilmesi ile biliniyor. Bu da Coinbase’in diğer borsalar gibi kafasına esen herhangi bir kripto parayı listelemesini engelliyor. Bu sebeple yıllardır listelemediği Tether‘ı (USDT) bir anda listeleyen Coinbase’in şüphe çekmesi bir hayli normal olabilir.

Coinbase Pro, Tether’ı Listeledi

Coinbase Pro tarafından yapılan açıklamada, Tether’ın (USDT) listelendiği açıklandı. Normalde USD Coin (USDC) listeleyen ve bunu piyasaya süren kurumlardan birisi olan Coinbase’in USDT listelemesi ise büyük şaşkınlık yarattı. Coinbase şimdilik sadece Ethereum ağı tabanlı USDT’yi listelediğini de açıkladı.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Tether’ı direkt olarak Bitcoin’in saatli bombası olarak tanımlamıştı.

Tether, kendisine açılan davadan aklanarak çıksa ve dava kapansa da Tether’ın rezervleri ile ilgili şüpheler hala devam etmekte. Coinbase’in bu yaşananlardan sonra USDT’yi listelemesi ise ya büyük bir değişimin ya da büyük bir çöküşün yaşanacağına işaret ediyor olabilir.

Uzmanlar ise Coinbase’in USDT’yi listelemesinin aslında kripto para sektörünün daha meşru bir hal almasından kaynaklı olabileceğini vurgulamakta. Kripto para piyasası ise bu haberin aktarıldığı saatten itibaren sert bir düşüş yaşamakta. Bu düşüşün asıl sebebi ise ABD Başkanı Joe Biden’in vergi tasarısı olarak biliniyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)