Coinbase’den Solana Raporu! SOL Hayatta Kalmayı Başarabilecek Mi?

Kripto para borsası FTX‘in iflasından sonra Bitcoin (BTC) gibi altcoinler de sert düşüşler yaşadı.

Bunlardan biri de şüphesiz Ethereum (ETH) rakibi Solana (SOL) oldu.

Herkesin yok olacağını düşündüğü Solana, adeta yeniden küllerinden doğdu ve 2023 yılında yaşanan rallide yaklaşık %100’lük bir artış yaşadı.

Zira Ocak 2023’ün başlarında 10 doların altında işlem gören SOL, şimdilerde 23 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Coindesk’in haberine göre, Solana’daki gelişmeleri inceleyen Coinbase, Solana ağının 2022’de kripto kışının zorluklarına karşı bağışık olmadığını söyledi.

Raporda ayrıca, Solana ağının iflas eden kripto borsası FTX ile tarihsel ilişkisi göz önüne alındığında, FTX’in iflasının piyasa duyarlılığı açısından Solana blok zinciri üzerinde hala aşırı bir etkiye sahip olduğu belirtildi.

Coinbase analisti Brian Cubellis Solana hakkında şunları yazdı:

“FTX’in iflası Solana üzerinde hala büyük bir etkiye sahip olsa da yine de, Solana protokolünün temel değer olarak var olması teknik açıdan devam ediyor.

Solana yüksek verim, minimum maliyet ve yerel ölçeklenebilirlik için optimize edilmiş bir blok zinciri olarak, katman 1 projeleri arasında meşru olarak farklılaştırılmış bir yaklaşımı temsil ediyor.”

Analist, yaşanılan tüm olumsuz olaylara rağmen Solana’nın işlemler, kullanıcılar ve geliştirme ile ilgili ağ etkinliği açısından göreceli gücü göz önüne alındığında, Solana’nın kendisini gerçek bir katman 1 rakibi olarak yeniden ortaya çıkmak için iyi bir konumda olduğunu söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!