Coinbase’e Anonim Cüzdandan 13.000 BTC Gönderildi: Bu Ne Anlama Geliyor?

Büyük ve şüpheli işlemleri takip eden Whale Alert tarafından aktarılan bilgilere göre geçtiğimiz üç saat içerisinde anonim bir kripto para balinası 13.003 Bitcoin’i ABD’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Coinbase’e gönderdi.

Coinbase, kısa süre önce Nasdaq üzerinde listelenen ve halka arz olan da ilk borsa olmuştu. Transferin Coinbase’e gitmesinin önemli olmasının temel nedeni ise kurumsal yatırımcıların hem alımlarda hem de satışlarda genellikle Coinbase’i kullanmaları.

Bitcoin Balinaları Harekete Geçti

Whale Alert tarafından aktarılan bilgilere göre sadece transfer ücreti için 3,6 dolar ödendi ve 408 milyon dolarlık bu işlem hiçbir bankanın sunamayacağı kadar düşük bir ücretle aktarıldı.

Düşük işlem ücretinden çok yatırımcıların ilgilendiği konu ise bu BTC transferinin kim tarafından ne için yapıldığı. Aynı gün içerisinde Binance kripto para borsasına da anonim cüzdanlar tarafından 4.518 BTC gönderilmişti.

CryptoQuant analiz şirketinin CEO’su Ki Young-Ju, konu hakkında yaptığı açıklamada ise şu an kripto para sektörünün çok sert bir satış baskısı ile karşı karşıya kalabileceğini ifade etti. Bu işlemlerin yapıldığı anlarda BTC fiyatı bir anda 32.500 dolardan 31.175 dolara kadar geriledi.

BTC fiyatı basın saati itibarıyla da 31.750 dolar bandından işlem görmekte ve satış baskısı kesinlikle BTC fiyatının 33.000 dolar üzerine çıkmasını engelliyor.

Bitcoin yatırımcıları dün Bank of America’nın BTC hizmeti vermeye başladığı haberini alsa da satış baskısı bu haberin fiyatlanmasını engellemekte.

Uzmanlar yatırımcıları stop limit emirleri kullanmaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)