CoinMarketCap Üzerindeki Bu Hata, Herkesi “Milyoner” Yaptı!

Kripto para sektörünün en tanınan ve en çok kullanılan fiyat takip sitelerinden birisi olan CoinMarketCap, dün gece herkesin mini bir kalp krizi atlatmasına neden olmuş olabilir.

CoinMarketCap üzerinde yaşanan geçici yazılımsal hata, lider kripto para birimi Bitcoin’in ve diğer bütün kripto para birimlerinin fiyatında aniden inanılmaz bir artış yaşanmasına neden oldu.

CMC’de Trilyon Dolarlık Hata

14 Aralık tarihinde yaşanan bu olayda Bitcoin fiyatı 850.136.053 dolardan, Ethereum ise 179.598.602 dolardan gösterildi. 1 ABD Dolarına endeksli olması gereken USDC’nin değeri bile 42.000.094 dolara kadar ulaştı. USDT ise bu esnada 69.894.267 doları gördü.

Fiyat odaklı yaşanan bu sorunun, hizmet sağlayıcılardan kaynaklı olduğu aktarıldı. Bazı kripto para cüzdan uygulamaları da verileri CoinMarketCap üzerinden aldığı için aslında birçok kripto para yatırımcısı bir anda cüzdanlarında milyonlarca dolar görmenin heyecanını yaşadı.

CNBC, kripto para fiyatlarında trilyonlarca dolarlık artış gösterirken Yahoo Finance Bitcoin fiyatının 30.000 dolar altına indiğini gösterdi. Yahoo Finance’İn bu veriyi nereden aldığı bilinmese de CNBC yatırımcılarının bir hayli sürpriz yaşadığı kesin.

Her şey ise klasik bir API hatasına işaret ediyor ve hiçbir kripto para borsasında bu hareketi destekleyecek bir fiyat olayı yaşanmadı. Binance’in sahip olduğu CMC daha sonra yaptığı açıklamada ise olayı şakaya vurarak kimlerin dün gece kendini trilyoner hissettiğini sorguladı. CMC üzerinde şu an fiyatların ise normal olduğu gözüküyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)