ConsenSys “Sıfır Bilgi” ETH Ağı İçin Açık Teste Başlıyor

Blockchain teknoloji şirketi ConsenSys, yaptığı açıklamada Ethereum uyumlu zk-EVM (Sıfır Bilgi-Ethereum Sanal Makinesi) ağının halka açık testine Mart sonunda başlayacağını duyurdu.

Sıfır Bilgi ağı, Ethereum’un güvenliğine öncelik vererek daha az maliyetli ve hızlı transfer işlemleri için ikincil bir ağda zincir dışı hesaplamalar yapacak. ConsenSys yetkilileri, kapalı beta testi esnasında 490.000’den fazla işlemin sıkıntısız gerçekleştiğini belirtti.

Geliştirme ekibi, halka açık test duyurusunun ardından şu açıklamayı yaptı:

“zkEVM aracımız, ConsenSys geliştiricilerinin yıllardır yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarının doruk noktası olarak şirket tarihine geçti. Testini gerçekleştirdiğimiz proje ile kesin, hızlı ve verimli Ethereum transferleri mümkün olacak.”

ConsenSys’in geliştirdiği zkEVM aracının MetaMask, Infura ve Truffle gibi kripto araçlarıyla entegre olması bekleniyor.

zkEVM Nedir?

Türkçe açılımıyla Sıfır Bilgili Ethereum Sanal Makinesi anlamına gelen zkEVM, katman-2 çözümlerinin en gelişmişi olarak kabul ediliyor. Bu alanda geliştiriciler ciddi çalışma sergilese de henüz beta testi tamamlanmış bir proje bulunmuyor.

ConsenSys’in yanında bir başka kripto projesi Polygon da Mart ayının sonunda kendi zkEVM çözümünün beta aşamasını başlatmak istiyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!