COVID-19 Nedeniyle Ödeme Alışkanlıklarında Değişim Bekleniyor

Amerika’dan Avrupa’ya kadar tüm dünya büyük bir pandeminin peşinde sürükleniyor. Herkes ABD’nin veya diğer ülkelerin aşı bulmasını büyük bir umutla beklerken bugüne kadar hiçbir ülke %100 başarılı bir aşı üretebilmiş değil. COVID-19 bir süredir etkisini sürdürürken en fazla değişim yaşanan alanlardan bir tanesi ise ödemeler alanı oldu. Çok sayıda insan temassız ödemeler kullanmaya başlarken, nakit para kullanımı azaldı.

Nakit para kullanımının azalmasına rağmen yine bugün insanların büyük kısmı nakit kullanmaya devam ediyor. Israrla banka kartı veya kredi kartı kullamayan yaş grubu özellikle yaşlı grup olurken, genç yaşlarda da kredi veya banka kartı yerine nakit kullanımı görülüyor.

Özellikle 18 yaş ve altı kimselerin dünya genelinde bakılacak olursa nakit kullanım alışkanlığı görülürken, Türkiye’de bu duruma çok daha fazla rastlanıyor.

COVID-19 sonrasında çok sayıda insanın temassız ödemelere daha fazla ağırlık vermesi, işyerlerinin ise daha fazla POS cihazını temassız cihazlar ile güncellemek zorunda kalacağı tahmin ediliyor.

Kripto para birimlerinin de özellikle bu dönemden sonra ödemeler alanında anlık ödemeler için kullanılabileceğinden söz edilirken, dijital paraların merkez bankaları tarafından bu sebeple daha çok test edileceğine vurgu yapılmakta.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!