CryptoQuant: “Bitcoin Önemli Bir Karar Noktasında!” Ayılar Mı Kazanacak Boğalar Mı?

Bitcoin (BTC) ve altcoinlerde yeni yılda başlayan ralli etkisini göstermeye devam ediyor.

Ralli coşkusuyla Bitcoin 23.000 doların üzerini görürken altcoinlerde de yukarı yönlü hareketlilik yaşandı.

BTC ve altcoinlerdeki bu yükselişi değerlendiren zincir üstü veri platformu CryptoQuant analisti, Bitcoin’in son haftalardaki yükselişi sonrası önemli bir dönüm noktasına yaklaştığını söyledi.

Verilerin BTC’nin yakın vadede hangi yöne hareket edeceği konusunda hala çok fazla belirsizlik olduğunu gösterdiğini söyleyen analist, Bitcoin’in önemli bir düşüş direncini test ettiğini ifade etti.

“On-chain ve teknik verilere baktığımızda Bitcoin’in kritik bir karar noktasında olduğu görülüyor.

Bitcoin şu anda uzun vadeli düşüş direncinin altında ve yeniden test ediyor.

Kırılırsa, düşüş trendinin sonu anlamına gelir. Aksi takdirde fiyatın tekrar düştüğünü göreceğiz.”

Onchain verileri açısından da değerlendirme yapan CryptoQuant analisti, Bitcoin madencilerinin ve kısa vadeli yatırımcıların satışlarını artırdığını söyledi.

Analistin hazırladığı Madenci Pozisyon Endeski (MPI) ve Bitcoin Miners Outflow çizelgelerinde, fiyat yükselişini fırsata çevirmek isteyen madencilerin son zamanlarda cüzdanlarından kayda değer bir Bitcoin çıkışı gözlemlendiği görülüyor.

Ayrıca kısa vadeli BTC yatırımcıları da Bitcoin fiyatında daha fazla düşüş yaşanmadan önce bu seviyelerden hızlı kar elde etmek istiyor.

Bu verilerle birlikte kripto para borsaları da dahil olmak üzere piyasanın büyük yatırımcılarının portföylerindeki BTC’lerin artmadığın dikkat çeken analist, bu durumun büyük yatırımcıların BTC’deki düşüş trendinin kırıldığına henüz inanmadıkları anlamına geldiğini söyledi.

Madencilerin ve kısa vadeli yatırımcıların satış yaptığı ancak büyük yatırımcıların BTC almadığı bir tabloda Bitcoin fiyatında bundan sonra ne olacağına karar vermede konusunda boğaların mı yoksa ayıların mı kazanacağını takip ediyor olacağız.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!