CryptoQuant Bitcoin’deki Satış Baskısının Nedenini Açıkladı!

Bitcoin uzun süredir 60.000$ seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. 60.000$ her ne kadar iyi bir destek olsa da, bu seviyenin pek çok kez test edilmesi, zayıflık göstergesi olarak bazı yatırımcıları tedirgin ediyor.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, 60.000$ seviyesinde bu yatay gidişin balina satışlarından kaynaklandığı, ancak yine de bu seviyenin iyi korunduğunu ifade eden bir paylaşım yaptı.

Ju’nun paylaştığı grafiği incelediğimiz, borsalardaki balina aktivitesinin artmasına rağmen, fiyatın belirli bir seviyede tutunduğunu ve bu süreçte borsalardaki arzın giderek azaldığını görüyoruz.

Ju, grafiğe ilişkin yorumunda şunları söyledi:

“Bitcoin balinaların dumpına rağmen, 60.000$ desteği üzerinde tutunuyor.

(Düşüş işareti) Çoğu Bitcoin mevduatları balinalardan geliyor. En iyi 10tx, bir saat içerisinde toplam hacmin neredeyse %90’ı.

(Yükseliş işareti) Borsalardaki BTC rezervi azalıyor bu da arz krizinin devam edeceğini gösteriyor.”

Bitcoin’deki balina aktivitesi artarken, borsalardaki rezervlerin azalması birileri satarken birilerinin topladığını gösteriyor.

Benzer tablolara Bitcoin’in 20.000$’ı kırmaya çalıştığı süreçte de rastlamıştık. Bu el değiştirme ve akümülasyon süreci bitene kadar, bu bölgede bir süre daha dalgalı hareketler görebiliriz.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!