CryptoQuant’ın CEO’su Bitcoin’de Boğa Koşusunun Şartlarını Açıkladı: İşte Detaylar!

CryptoQuant‘ın CEO’su Ki Young Ju, bir sonraki Bitcoin (BTC) parabolik boğa koşusunu belirlemek için dikkat edilmesi gereken yeni bir göstergeye işaret etti.

CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju Bitcoin Boğa Koşusunun Yakında Başlayabileceğini Söyledi

Analist attığı bir tweette, boğa koşusunun stablecoin USD Coin’in (USDC) büyük oranda borsalara akmasıyla başlayabileceğini belirtti.

Ju tarafından kaydedilen verilere göre, USDC’nin dolaşımdaki arzının %94’ü şu anda borsaların dışında bulunuyor. Bu arz büyük ölçüde BlackRock, Fidelity ve Goldman Sachs gibi geleneksel finans kurumlarına ait durumda.

Ju, bu kurumların müşterileri USDC’nin dağıtılması için emir verdiğinde, borsa dışı tokenlerin piyasada dağıtılacağını ve muhtemelen boğa koşusunu tetikleyeceğini açıkladı.

Ju ayrıca, kurumsal yatırımcıların favorisi USDC’nin aksine, BUSD ve USDT gibi stablecoinlerin borsalara akmaya devam ettiğini bir tweette vurguladı.

BUSD için arzın %70’i borsalarda bulunuyor. USDT oranı ise %25 olarak gözüküyor. BUSD döviz rezervi ayı piyasalarına rağmen artıyor, bu da kripto para sahiplerinin bazı coinleri biriktirdiğini gösteriyor.

Kısa bir süre önce CEO Ju, yatırımcıların birikim yaptığını ve piyasadaki gerilemeyi beklediğini belirterek, eski Bitcoin’lerin şu anda gerçekleşen piyasa değerinin %74’ünü oluşturduğuna işaret etti.

Bu arada, Bitcoin‘in hash oranı, güçlü yatırımcı güvenine işaret eden bir başka zincir içi metriktir. YCharts’ın verilerine göre, ağın güvenliğini sağlamaya yönelik hesaplama gücü miktarının bir ölçüsü olan Bitcoin hash oranı son 12 ayda %90’ın üzerinde artış gösterdi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!