CrytoQuant Analisti Yatırımcılar Bitcoin’de “HODL” Dedi, Elindeki BTC Oranını Açıkladı!

Bitcoin (BTC) ve altcoinlerde yaşanan düşüşler pek çok yatırımcının zarara uğramasına neden oldu.

Zarara uğrayan bazı yatırımcılar ayı piyasasının zorlu şartlarına teslim olarak elindeki kriptolarını satarken bazıları da hodl etmeye devam ediyor.

Yatırımcıların durumlarını araştıran popüler kripto para analitik platformu CryptoQuant analisti maartun, uzun vadeli yatırımcıların HODL etmekte ısrarcı olduklarını söyledi.

Analiste göre, uzun vadeli yatırımcıların mevcut tüm Bitcoin’lerin %75’inden fazlasını elinde tutuyor ve bu yüksek oranlar son 7 yıldır ilk kez görülüyor.

“Uzun vadeli yatırımcılar mevcut tüm Bitcoin’lerin %75’inden fazlasını elinde tutuyor.

Bu rakamlar Ekim 2015’ten beri görmediğimiz yüzdelerdir.

Bu oranlar önemlidir çünkü uzun vadeli yatırımcılar piyasanın farklı aşamalarını görmüş deneyimli piyasa katılımcılarıdır.

İstatistiksel olarak daha düşük bir harcama davranışına sahiptirler ve bu nedenle bu yatırımcılar, Bitcoin’e güçlü destek sağlayan ve son çare olan hodl’erlardır.”

Bitcoin’in halihazırda bulundu ayı piyasasında kripto paraların daha genç ve daha az deneyimli yatırımcılardan uzun vadeli yatırımcılara kaydığı bir süreçte olduğumuzu belirten analist, “söz konusu süreç zaman alacak tamamlandığında Bitcoin yeni bir aşamaya geçebilir.” dedi.

CryptoQuant analistinin bahsettiği Bitcoin uzun vadeli yatırımcılarından biri de şüphesiz Ark Invest CEO’su Cathie Wood.

Zira ünlü CEO, geçtiğimiz günlerde Bitcoin 250 dolar iken toplam 100.000 dolara 400 tane BTC aldığını ve hala satmadığını söyledi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!