Cumhurbaşkanlığı’ndan NFT Açıklaması! Türkçesi Ne Olacak?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç Şubat ayında 2021 yılında popülaritesini arttıran NFT’ler ile ilgili açıklamalarda bulunarak Ankara Üniversitesinde Türkiye’nin ilk NFT derslerine başlandığını duyurmuştu.

Konuşmasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda sürekli NFT’lerden bahsedildiğini ancak şu an için NFT kelimesinin bir anlamı olmadığını belirten Koç, NFT‘nin Türkçe karşılığının ne olması gerektiği ile ilgili önerileri beklediğini söylemişti.

Ali Taha Koç bugün yaptığı paylaşımda NFT kelimesinin Türkçe karşılığının “Nitelikli Fikri Tapu” olarak belirlendiğini açıkladı.

Bu konuda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve TDK tarafından ortak bir çalışma yapıldığı belirtildi.

Ali Taha Koç yaptığı açıklamada çalışmaların ilk NFT dersinden sonra başladığını ve kendisine gelen NFT önerilerinin TDK ile paylaşıldığını söyledi.

“NFT’nin Türkçe karşılığı için gelen seçenekleri değerlendirirken, hem anlam bütünlüğüne hem de kısaltmanın küresel anlamda yer bulması için arama motorlarında NFT’ye karşılık gelmesine özen gösterdik.

Yenilikçi teknolojilerle hayatımıza giren terimlerin ve anlamlarının kendi dilimizde yapılması ve Türkçe literatüre kazandırılması çok önemli.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olarak yaptığımız paylaşımlarda bundan sonra NFT açılımı için Nitelikli Fikri Tapu terimini kullanacağız.”

Ali Taha Koç son olarak NFT kısaltmasını seslendirirken de Türkçe harfleri tercih ettiklerini, NFT kelimesinin “Ne Fe Te” olarak seslendirilmesi gerektiğini belirtti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!