DeFi Borsası DYDX Ethereum’dan Ayrılıp Bu Altcoine Geçiyor!

Merkezi olmayan borsalardan (DEX) biri olan dYdX, bugün yaptığı açıklamada Ethereum (ETH) ağından ayrıldığını duyurdu.

Ethereum’dan ayrılarak Cosmos (ATOM) ağına geçtiğini belirten dYdX, Salı günü yani 28 Mart’ta V4 özel test ağını başlattığını açıkladı.

dYdX’in bu geçişi kademeli testlere odaklanan beş aşamalı bir plan sonrasında gerçekleşecek.

dYdX için yarın başlayacak özel test ağı iki ila üç hafta sürecek. Bundan sonra da Temmuz ayı sonuna kadar halka açık bir test ağı başlatılacak.

“dYdX V4 Blockchain’deki ilerlememizle ilgili başka bir güncellemeyle geri döndük ve beş kilometre taşının üçüncüsünü tamamladığımızı duyurmaktan heyecan duyuyoruz!

dYdX Özel Testnet’in 28.03.2023 tarihinde başlaması ve 2-3 hafta sürmesi planlanıyor.”

Yarınki özel test ağı sırasında dYdX, doğrulayıcıların oluşturulmasına ve ağ yükseltmelerinin gerçekleştirilmesine odaklanacak. Doğrulayıcılar, borsanın bazı ana ticaret özelliklerini de test edecek.

dYdX Ethereum’dan Cosmos’a geçiş gerekçesi olarak Ethereum’daki ölçeklenebilirlik eksikliğini ve Ethereum’daki yavaş işlem hızlarını gösterdi.

dYdX’in pazarlama lideri Nathan Cha “Ethereum’un işlemleri yeterince hızlı işleyemeyeceği bir noktaya ulaştık” dedi.

dYdX’in Eylül ayının sonunda tamamen Cosmos üzerinde çalışıyor olması bekleniyor.

dYdX ayrıca bir iOS ve Android uygulaması ile web sitesi geliştiriyor. dYdX, Cosmos zincirleri arasında jeton göndermenin bir yolu olan IBC’yi kullanarak blok zincirini Cosmos ekosistemindeki diğer blok zincirlerine bağlamayı amaçlıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!