Dev Borsadan Memecoin Açıklaması: ‘Yatırımcılar Sağlam Projeler Yerine Bu Coinlere Odaklanıyor!’

Coinbase yayınladığı son bülteninde Pepecoin (PEPE) ve Bitcoin tabanlı meme coinlerin büyümesine dikkat çekti.

Coinbase Meme Coinlerin Önlenemez Yükselişini Ele Aldı

Coinbase’e göre kripto piyasasındaki önemli bir düşüşün ardından yatırımcılar, Ethereum blok zincirindeki aşırı büyük gas ücretlerine katkıda bulunan sağlam yatırımlar yerine şaka coinlere odaklanarak kâr peşinde koşuyor.

Coinbase bülteninde, geçen hafta meme coinlerdeki işlem hacminin bir önceki haftaya göre altı kattan fazla artarak 2.3 milyar dolara yükseldiğini ve Mayıs 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi.

Bültende, devam eden meme coin çılgınlığına, Nisan ortasındaki çıkışından bu yana yaklaşık %55.000 büyüyen ve üç haftadan kısa bir süre içinde 1.8 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşarak tüm zamanların en hızlı büyüyen tokenlarından biri haline gelen PEPE’nin yükselişinin öncülük ettiği kaydedildi.

Ayrıca, geliştiricilerin doğrudan Bitcoin blok zinciri üzerinde token ihraç etmesine olanak tanıyan ‘Bitcoin Request for Comment’ (BRC-20) token standardının tanıtılmasının ardından Bitcoin tabanlı meme coinlerin büyümesini de takip etti.

Ancak, bu tokenlerin çoğunun meme coin olduğu ortaya çıktı ve bu hafta başında 1.8 milyar dolarlık toplam piyasa değerine ulaştı.

Coinbase bülteninde, “Token, ilk olarak yaklaşık 20 yıl önce bir çizgi roman karakteri olarak internette ortaya çıkan Kurbağa Pepe memine dayanmaktadır” denildi.

“Anti-Defamation League’e göre, zaman içinde aşırı sağ gruplar tarafından bir nefret sembolü olarak seçildi.”

PEPE’nin önde gelen destekçilerinden Pauly0x, “pepe bir nefret sembolü değildir” şeklinde bir tweet attı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!