Dev Borsanın CEO’su Düzenleyici Kurumlara Sert Çıktı: ‘Çifte Standart Uyguluyorsunuz!’

New York merkezli kripto para borsası Gemini’nin kurucu ortağı ve CEO’su Cameron Winklevoss, Amerika Birleşik Devletleri düzenleyicilerini First Republic Bank krizini ele alırken çifte standart uygulamakla suçladı.

Cameron Winklevoss Bankacılık Krizi Konusunda Düzenleyici Kurumların Çifte Standart Uyguladığını İddia Ediyor

Gemini CEO’su, eğer First Republic bir “kripto” bankası olsaydı işlerin farklı şekilde ele alınacağını söylüyor.

Winkelvoss’a göre, First Republic bir “kripto bankası” olsaydı, “haftalar önce öldürülmüş” olacaktı.

First Republic’in başlangıçta, Silikon Vadisi Yatırım Bankası ve Silvergate Bank’ın federal düzenleyiciler tarafından kapatıldığı ya da faaliyetlerini sonlandırdığı sırada bilançosuyla ilgili “yapısal zorluklar” yaşamaya başladığını belirtmek önemlidir.

Winklevoss’un iddiaları, ABD topraklarında faaliyet gösteren kripto şirketlerine karşı yürütülen olası koordineli çabalar hakkında daha fazla bilgi almak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin üç Cumhuriyetçi üyesi tarafından kaleme alınan bir dizi yeni mektupla uyumludur.

CNBC’nin 26 Nisan tarihli bir haberine göre, First Republic’in danışmanları şimdi, hükümetin bankayı kayyuma almayı reddetmesi nedeniyle, zor durumdaki firmaya 30 milyar dolardan fazla para göndermiş olan daha büyük ABD bankacılık kurumlarını daha fazla mali yardım sağlamaya ikna etmeye çalışacak.

Hem Silvergate hem de Silicon Valley Bank sırasıyla 8 Mart ve 10 Mart tarihlerinde hükümet tarafından kayyuma devredilmişti.

First Republic Bank’ın çöküşünün, yatırımcıların merkezi bankacılık kurumlarına olan güvensizliği arttıkça, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine yatırım için bir kuyruk rüzgarı sağladığına inanılıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!