Dev Kripto Para Borsası Gözünü Avrupa’ya Dikti: Faaliyetlerini Hızlandırdı!

Kripto para borsası Coinbase, makro koşullarla ilgili olarak bu yıl ABD’de binlerce çalışanını işten çıkardı. Dünyanın en büyük ikinci kripto borsasının geçen yıl personelinin %20’sini işten çıkardığı bildirildi.

ABD’deki İşten Çıkarmalara Rağmen Kripto Para Borsası Coinbase Avrupa’da Genişlemeyi Hedefliyor

Ancak aynı zamanda kripto borsası Coinbase, Avrupa pazarındaki varlığını genişletmek istiyor. Son gelişmelere göre Coinbase, Avrupa genişleme planlarına liderlik etmesi için Daniel Seifert‘i işe aldı.

Seifart daha önce Almanya merkezli finansal teknoloji şirketi Solarisbank‘ta işletme müdürü olarak çalışmıştı.

Coinbase kısa süre önce İtalya ve Hollanda’da yasal kayıt yaptırmıştı. Şirket ayrıca İrlanda ve Birleşik Krallık’ta kendi düzenleme sistemleri altında faaliyet göstermek için lisans arayışında ve görüşmelerini sürdürüyor.

Coinbase’in uluslararası ve iş geliştirme başkan yardımcısı Nana Murugesan şunları söyledi:

“Uluslararası genişleme bizim için varoluşsal bir önceliktir. İster boğa piyasası ister ayı piyasası olsun, yükselişimizin çoğu burada.”

Ayrıca, Coinbase’in Fransa ve İspanya’daki hizmetlerini yasal onaya tabi olarak genişletmek istediğini belirtti.

Bu yıl, kripto borsalarındaki birçok üst düzey yönetici sert kripto kışını atlatmak için istifa etti ya da görev yerlerini değiştirdiler.

Kriptodaki liderlik değişiklikleri, birkaç şirketin piyasadaki büyük likidite sıkışıklığının ortasında faaliyetlerini sürdürmek için mücadele etmesiyle ortaya çıktı.

Coinbase’in yanı sıra Kraken, OpenSea, Genesis ve Alameda Research gibi diğer popüler borsalarda da bu durum yaygın.

Ayrıca, Coinbase’in Avrupa pazarına girmesi, Avrupa Birliği’nde dönüm noktası niteliğindeki Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) yönergesi üzerinde geçici bir anlaşmaya varıldığı bir döneme denk geliyor.

Bunun Avrupa’daki kripto piyasalarının işleyişine daha fazla yasal netlik getirmesi muhtemel gözüküyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!