Dev Kripto Para Borsası İşten Çıkarmalar Yapacağını Açıkladı: “Eski Odağımıza Dönüyoruz”

Bir şirket sözcüsü verdiği demeçte, kripto para borsası BitMEX’in türev ticaretine odaklanmaya geri döndüğü için iş gücünü azalttığını söyledi.

İşten çıkarmaların kapsamı açıklanmadı. BitMEX sözcüsü, personelinin %30’unun işten çıkarıldığını öne süren bir haberi reddetti.

Kripto Para Borsası BitMEX’in CEO’su Kısa Bir Süre Önce Görevi Bırakmıştı

Değişiklikler, şirkete 2020’nin sonlarında katılan CEO Alexander Hoeptner’in geçen haftaki ayrılışını takip ediyor. Hoeptner, borsadaki görev süresi boyunca ABD Banka Gizlilik Yasasını (BSA) ihlal ettikten sonra 12 aylık denetimli serbestlik cezasına çarptırılan Arthur Hayes’in yerini aldı.

Geçtiğimiz hafta Alexander Höptner, şirkette iki yıldan az bir süre çalıştıktan sonra Bitmex’teki CEO’luk görevinden ayrıldı. Bitmex’in Mali İşler Müdürü Stephan Lutz borsanın geçici CEO’su olarak atandı. Borsada Eylül ayı itibariyle yaklaşık 180 kişi çalışıyordu.

Hoeptner katıldıktan kısa bir süre sonra, BitMEX’in spot ticaret, saklama ve aracılığa odaklanarak “bir türev borsasından daha fazlası” haline gelmesini sağlayacak bir stratejinin ana hatlarını çizdi.

Bitcoin borsası BitMEX, paylaştığı bir açıklamada şunları söyledi:

“Likidite, gecikme süreleri ve BMEX Token ticareti de dahil olmak üzere canlı bir türev topluluğuna yeniden odaklanacağız.

İstenmeyen bir sonuç olarak, iş gücümüzde değişiklikler yapmak zorunda kaldık. En önemli önceliğimiz, etkilenecek tüm çalışanların ihtiyaç duydukları desteğe sahip olmalarını sağlamaktır.”

Seyşeller merkezli bir borsa olan BitMEX, FTX, Binance ve ByBit’e pazar payını kaptırmadan önce 2018 ve 2019 yıllarında en büyük kripto para türev borsasıydı. Şu anda kripto endüstrisinde kullanılan, vade sonu olmayan bir vadeli işlem sözleşmesi biçimi olan sürekli takas sözleşmesini oluşturmuştu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!