Dev Varlık Şirketi Açıkladı: ‘FED’in Faiz Kararı Bitcoin’in (BTC) Yönünü Etkilemez!’

Dünyaca ünlü varlık yönetim şirketi Grayscale yaptığı açıklamada ABD Merkez Bankası’nın Çarşamba günü açıklayacağı son faiz oranı kararından önce Bitcoin (BTC) fiyatının bir miktar sıçrama yapmasıyla birlikte, faiz oranlarının yükselmesi halinde her ne olursa olsun kripto fiyatlarının hala yükselebileceğini söyledi.

CME’nin FedWatch aracına göre, FED’in faiz oranlarını 25 baz puan artırması bekleniyor.

Grayscale’e Göre Bitcoin’deki (BTC) Yükseliş Devam Edecek

Bitcoin, MicroStrategy’nin bilanço sonuçlarını bildirmesinin ardından günün en düşük seviyelerinden toparlandı. MicroStrategy Bitcoin stratejisine olan inancın güçlü olarak devam ettiğini söyledi.

Nisan ayının ikinci yarısında meydana gelen dalgalanmaya işaret eden Grayscale, akılda tutulması gereken birkaç önemli çıkarım olduğunu söyledi.

Yanıltıcı bir Arkham uyarısına atıfta bulunan Grayscale, “Bitcoin hala yanlış veya eksik bilgilerden etkilenebilecek bir dizi duyarlılık odaklı faktöre karşı hassas olabilir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde analiz şirketi Arkham, ABD Hükümeti’nin ve Mt.Gox’un Bitcoin satışı yaptığını duyurmuş ve bu asılsız haberle piyasada bir korkuyu tetiklemişti. Bu sebeple kripto paralar ciddi bir şekilde düşüş yaşamıştı.

Bununla birlikte Grayscale, ek bir faiz artışı ve azalan enflasyon gibi faktörlerin “gelecekte Bitcoin için bir yükseliş durumu ile iyi uyum sağladığını” söyledi.

Bu arada, birkaç bölgesel bankanın başarısızlığı, “yatırımcıların ekonomik belirsizlik dönemlerinde kriptonun bir cazibe merkezi olmaya devam ettiğini” gösteriyor diye ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!