Didi Chuxing, Çin’in Dijital Parasını Test Edecek

Çin’den gelen son haberler Didi Chuxing adlı yerel kiralama devinin merkez bankasına ait olan dijital para birimini test edeceğini ortaya koydu. Bir süredir dijital para birimi üzerinde çalışmalarını sürdüren ve çok sayıda insanın aktif olarak beklediği dijital para birimi ile ilgili olarak kesin bir tarih verilemezken, Çin’de ilk kez bir şirketin bu dijital parayı test edeceği öğrenildi.

Didi Chuxing şirketi bugün Çin’de özellikle Pekin merkezli olmak üzere çok sayıda insana araç kiralama hizmeti sunuyor ve sunduğu bu hizmetler sayesinde ülkede çok fazla popüler. Dijital para biriminin test edileceği en iyi alanlardan bir tanesi olan sürüş alanında özellikle de Çinli kullanıcıların sayısının bir anda artabileceği ve ilk etapta şirketin kullanıcılara bu özelliği sunup sunmayacaklarının bilinmediği belirtiliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!