Dijital Varlıklar Asya Bölgesinde Talep Görüyor

Kripto para birimleri, dijital ödeme hizmetleri ve daha birçokları için geçtiğimiz 3 ay iyi geçti. Bakıldığı zaman Asya bölgesi ülkelerinde başta Çin, Japonya ve Güney Kore ile Singapur olmak üzere birçok Asya bölgesi ülkesinde dijital varlıkların kullanımında %38’leri aşan oranlarda artışlar görüldü. ABD’de de son dönemde özellikle kripto para birimleri ve dijital ödeme devleri eskisine oranla çok daha fazla talep görürken, bunlar arasında PayPal gibi şirketlerde bulunuyor.

Dijital ödeme devlerinin gelecek çeyrekte rekor bir gelir elde edebilecek olduğu, internet mağazacılık devlerinin yine aynı zamanda rekor gelir açıklamalarının mümkün olabilecek olduğundan söz edilmekte. Bu dönemde özellikle insanların birbirleri ile ödeme yaparken temassız ödeme yöntemlerini tercih etmesi, uzaktan alışverişlerde ise gizli kalmak adına en güvendikleri ödeme sistemlerinde üyelik oluşturmalarının bu yükselişler üzerinde büyük öneme sahip olduğundan söz ediliyor.

Türkiye merkezli olarak da son dönemde ciddi oranda yatırımcıların dijital yatırımlara ilgi gösterdikleri, aynı zamanda ödeme aracı olarak da dijital hizmetleri kullandıklarından söz edilmekte.

ABD ve diğer birçok ülkeye oranla Asya ülkelerinde zaten bu tür hizmetler çok daha fazla aktif kullanılırken, ABD’de ise kredi kartları çok daha fazla kullanılıyor. Kredi kartı ile temassız ödeme yöntemleri ABD’de çok sayıda insanın kullandığı yöntemler iken, bazı mağazacılık devlerinin temassız ödeme yapmayanlara hizmet sunmadıkları bile geçtiğimiz 2 ay öncesinden itibaren gündeme gelmeye başlamıştı.

Dijital Varlıklara İlgi Artacak

Hem yatırım olarak, hem ödeme aracı olarak bankalar yerine dijital varlıkların kullanılması konusunda atılan bu adımların corona virüsüne bağlı nedenlerden dolayı büyük oranda artması bekleniyor. Özellikle corona virüsünden sonra bile çok sayıda insanın gizlilik odaklı olmaları dolayısı ile Bitcoin gibi normal fiat para birimlerinden daha gizli olan yatırım ve ödeme araçlarında kalmaya devam etmeleri bekleniyor.

Bitcoin son dönemde 10 bin dolar seviyesinde seyrederken, bu durumun piyasaya yeni yatırımcılar kadar sadece ödeme amaçlı girenlere bile büyük oranda kazanç getirdiği, bunun ise ödeme amaçlı Bitcoin tutan yatırımcıları sevindirdiğinden söz ediliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!