Dogecoin ve Shiba Inu İçin Son Veriler Geldi: Amerikalılar Hala İki Meme Tokeni Seviyor Mu?

Küresel veri analiz şirketi Morning Consult tarafından yayınlanan bir rapora göre, Dogecoin ve Shiba Inu ABD’li yetişkinlerin sahip olduğu en popüler kripto paralar arasında yer almaya devam ediyor.

Bu iki meme coin sırasıyla üçüncü ve altıncı konumda yer alıyor.

Amerikalı Kripto Para Sahiplerinin Yüzde 40’ı Cüzdanında Dogecoin Bulunduruyor

Morning Consult’un anketine göre, kripto para sahibi her on Amerikalıdan yaklaşık dördünün (%40) portföyünde Dogecoin bulunuyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Shiba Inu %26 oranında kalıyor.

Bu iki meme coin, değerlerinin yaklaşık %90’ını kaybetmiş olmalarına rağmen popülerliklerini korumayı başardı.

Bitcoin ve Ethereum elbette en popüler iki kripto para birimi (sırasıyla %75 ve %49) olmayı sürdürüyor. Circle’ın USD Coin’i ve Litecoin sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor.

Binance Coin, Solana, Cardano, XRP ve USDT tokenleri de ilk 10’da yer alıyor.

Rapor ayrıca kripto para sahiplerinin genel nüfusa benzer şekilde geleneksel finansal hizmetleri kullandığını gösteriyor.

Amerikalılar Kripto Paraları Para Kazanmak İçin Kullanırken Uzak Doğulular Teknolojisinden Faydalanıyor

Kripto para sahiplerinin büyük çoğunluğu (%66) bu işe para için girdiklerini kabul ediyor.

Bununla birlikte, benimseme faktörleri küresel olarak farklılık gösterme eğiliminde. Örneğin, Japon ve Güney Koreli alıcılar kriptoyu esas olarak “çevrimiçi işlemler için yararlı” olduğu için seviyor.

Amerikalıların giderek artan bir kısmı, Terra gibi yüksek profilli projelerin çöküşünün ardından daha sert düzenlemelerden yana olduklarını belirtiyor.

Erkekler, Y kuşağı yatırımcılar ve yüksek gelirli Amerikalılar kripto para birimlerinin benimsenmesini desteklemeye devam ediyor.

Mart ayında yapılan bir başka Morning Consult anketi, ABD’li yetişkinlerin %91’inin kripto para birimlerini duyduğunu göstermişti.

Amerikalıların üçte birinden daha azı merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) kriptoya karşı bir zorluk oluşturabileceğine inanıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!