Dogecoin Yükselişi Devam Ediyor: Bu Büyük Altcoini de Geçti!

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk tarafından Twitter’ın satın alınmasıyla hareketlenen Dogecoin (DOGE) yükselişiyle birlikte piyasa değeri olarak birçok altcoini geride bırakmaya devam ediyor.

Dogecoin Salı Gününden Bu Yana Rallisini Sürdürüyor

CoinMarketCap verilerine göre DOGE fiyatı gün içerisinde düşmeden önce %75’e yakın yükseliş göstererek 0.15 dolara kadar dayanmıştı. Bununla birlikte Salı gününden bu yana yaşanan yükseliş oranı da %100 seviyesini aştı.

Verilere göre DOGE fiyatı bu yazının yazıldığı anlarda 0.13 dolardan işlem görüyor.

DOGE’un yükselişini gösteren günlük fiyat zaman grafiği.

Altı ayın en yüksek seviyesine ulaşan DOGE, Ethereum rakibi Cardano’nun yerel tokenı ADA’nın yerini alarak dünyanın en büyük altıncı kripto para birimi oldu.

Bu yazının yazıldığı anlarda, 2013 yılında bir şaka olarak başlatılan DOGE’un piyasa değeri yaklaşık 17,5 milyar iken, ADA’nın piyasa değeri 14,5 milyar dolardı. DOGE’nin piyasa değeri şu anda S&P 500’ün 120’den fazla üyesinin piyasa değerini aşıyor.

DOGE, uzun süredir DOGE hayranı olan Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma işlemini tamamlamasıyla yükselişe geçmiş görünüyor. Geçmişte Musk, Twitter’daki spam ve botları sınırlandırmak ve kullanıcılardan tweet’leri için ücret almak için DOGE kullanmayı desteklemişti.

Cardano kurucusu Charles Hoskinson’a göre Musk’ın Twitter’ı devralması, DOGE’un sosyal medya platformuyla bütünleşme olasılığını artırdı. Cuma günü Hoskinson, Dogecoin’i Cardano’da bir yan zincir olmaya davet etti ve DOGE topluluğunu kızdırdı.

Musk’ın Dogecoin ile ne yapmayı planladığı hala bilinmezliğini koruyor. Bu da spekülasyonların ve fiyat dalgalanmalarının devam etmesi için kapıyı açık bırakıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • Ada yâda cordano çok konuşuluyor ama çok da düştü Charles Holkinson çok konuşuyor icraat yok kendi Ada na bak istersen de biraz toplansın Ada 3 dolar nerde 0.40 cent nere