Dünya Devinden Bomba Açıklama: PayPal 2021’den İtibaren Bitcoin Ticareti Ve Ödemelerine Başlayacak!

ABD merkezli PayPal son yıllarda Türkiye’de kullanılamıyor. Yasaklar nedeniyle Türkiye’de kullanılamayan PayPal’ın son hamlesi ise Türk vatandaşları için olmasa bile yabancı ülkelerde yaşayanlar insanlar için yüksek güvenlikli kripto para hamlesi oldu. PayPal’den yapılan açıklamada, 2021 yılından itibaren BitPay gibi müşterilerin ağda kayıtlı olan satıcılardan kripto para birimleri ile alışveriş yapmalarına olanak tanınacak olduğu doğrulandı.

2021 yılında ayrıca kripto para cüzdanı sunacak olduklarını ve kripto para borsası gibi de hizmet vermeye başlayacaklarını açıklayan PayPal, hizmet sunmak için Paxos ile ortaklık kurduklarını ve aynı zamanda New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’ndan kripto para birimi işletmesi lisansı aldığını açıkladı.

İlk Etapta Sınırlı Kripto Para Sunulacak

PayPal’den yapılan açıklamaya göre uygulama içerisinden kripto para birimi satışları yapılacağı, ödemeler için kripto para ödemelerine aracılık edileceği açıklandı. BitPay benzeri bir sistemin PayPal tarafından sunulacağı bildirilirken bu durumun özellikle BitPay’e büyük bir rakip geldiğine işaret ettiği belirtildi.

PayPal’ın BitPay dahil birçok kripto para ödeme aracısı şirketin gelirlerinde büyük düşüşe neden olabileceği tahmin ediliyor.

Şirketin ilk etapta sadece sınırlı kripto paraları destekleyeceği belirtilirken, desteklenen kripto para birimleri şöyle: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin.

PayPal, 346 milyon aktif kullanıcının kullandığı ve 2020 yılının 2. çeyreğinde net olarak 222 milyar dolarlık hacmiyle en büyük küresel ödeme sağlayıcıları arasındadır. Şirketin genel merkezi ABD’de bulunmakta olup ilk etapta Libra projesinin üyelerindendi. Ancak daha sonrasında Washington yönetiminin olumsuz açıklamaları nedeniyle risk almak istemedi ve Libra Birliği’nden ayrılma yönünde adım attı. 10 milyon dolardan daha fazla parayı yakarak bu adımı atması şaşırtıcı bir hamle olmuştu. Türkiye’de ise yıllar önce BDDK tarafından şart koşulan sunucularını Türkiye’de barındırması ve lisans şartı nedeniyle şirket mecburen Türkiye’yi terk etmek zorunda kalmıştı.

*Şirketin 26 milyondan daha fazla ABD işletmesinde doğrudan kripto ödemelere imkan tanıyacağı, bu hizmetin dünyanın diğer ülkelerine de bölge bölge yayılmasının beklendiği belirtiliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!