Dünyanın En Büyük Bitcoin Madenciliği Şirketi Riot Blockchain’den Açıklama: BTC Satışı Mı Yaptı?

Halka açık işlem gören dünyanın en büyük Bitcoin madenciliği şirketi Riot Blockchain, Nisan ayında 250 Bitcoin (BTC) satarak 10 milyon dolar gelir elde ettiğini duyurdu. Şirketin önümüzdeki dönemde büyük çaplı genişleme planları olduğu biliniyor.

Şirket Geçen Ay da Bitcoin Satışı Yapmıştı

Riot Blockchain böylelikle üst üstte iki ay BTC satışı yapmış oldu. Şirket geçtiğimiz ay 9.4 milyon dolar karşılığında 200 BTC satmıştı.

Bununla birlikte bu satışların Riot Blockchain’in sahip olduğu BTC rezervinin küçük bir parçası olduğunu da unutmamak gerekiyor. Şirketin sahip olduğu BTC miktarı geçtiğimiz ayki 6.062 adetten bu ay 6.320 adete yükseldi.

Riot’un iletişim direktörü Trystine Payfer, eposta yoluyla yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Riot operasyonel ve genişleme için gerekli nakit ihtiyacını göz önüne alarak aylık üretimimizden elde edilen Bitcoin seviyesini değerlendirerek sürekli olarak bilançosunu takip ediyor. Şirket BTC varlıkları için sahip olduğu uzun vadeli görüşe bağlı olmayı sürdürüyor ve bilançomuzda güçlü BTC varlıkları bulundurmamızın hissedarlarımızın yararına olduğuna inanıyoruz.”

Şirket Nisan Ayında 508 BTC Üretti

Riot madencilik operasyonlarıyla birlikte Nisan ayında 508, Mart ayında 511 ve geçtiğimiz yılın Nisan ayında ise 203 BTC üretti.

Şirket agresif genişleme planlarıyla birlikte bilançosunda BTC biriktirmeye devam edeceğe benziyor. Kısa bir süre önce şirket Teksas Navarro County’de 1 gigawatt’lık bir proje geliştirmeyi planladığını söylemişti. Riot’un açıklamasına göre bu projenin ilk aşamasının maliyeti 333 milyon dolar olacak ve önümüzdeki iki yıl boyunca yatırım yapılacak.

Şirket buna ek olarak Teksas-Rockdale bölgesindeki Whinstone tesisinde 400 megawatt’lık bir altyapı genişletme projesi yürütüyor.

Nisan ayında Riot ayrıca 500 milyon dolarlık hisse senedi satışı için de bildiri yaptı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!